2015. március 19. csütörtök

Jézus mondja: "Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz." "Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki befogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat." Így szólt hozzá Júdás, de nem az Iskáriótes: "Uram, miért van az, hogy nekünk akarod kijelenti magadat, és nem a világnak?" Jézus így válaszolt: "Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és szállást készítünk magunknak nála. Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én igémet. Az az ige pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki elküldött engem." "Elmondom ezeket nektek, amíg veletek vagyok. A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen."

Jn 14,15-27.

ERŐ AZ ENGEDELMESSÉG ÁLTAL

Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és szállást készítünk magunknak nála. (Jn 14,23)

A feleségem, Berta két évtizede megbénult, és most tüdőgyulladással kórházba került. A püspökünk felhívott, hogy bátorítson, és elismerését fejezte ki, amiért gondoskodom a feleségemről a bénulását követő baleset óta.
Nagyra értékeltem a püspök próbálkozását, ahogy támogatni akar bennünket. Azonban, olyan fáradt voltam, hogy válaszom túl őszintére sikerült: "Ne dicsérjen, amiért nem szegtem meg a szavam. Csak a házasságkötésünkkor tett ígéretet tartom meg. Azon a napon megígértük Isten és az egész gyülekezet előtt, hogy kitartunk egymás mellett egészségben, betegségben, amíg a halál el nem választ".
Elmagyaráztam, hogy azért vagyok képes ezt megtenni, mert bizonyosságom van, hogy Isten akaratát teljesítem. Tulajdonképpen, milyen gyakran érezzük ezt a bizonyosságot?
Sokáig gondozni valakit bizony nehéz feladat. Nem mindig teszem úgy a dolgomat, ahogy kellene, és állandóan szükségem van Isten és a hívő testvérek segítségére.
Felfedeztem, hogy Jézust szeretni és neki engedelmeskedni, az érem két oldala. Tapasztalatom szerint, ha Isten elhív egy feladatra, meg is adja hozzá az engedelmesség képességét.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy rajtunk keresztül munkálkodsz, s úgy fordulhatunk mások felé, mint Krisztus. Ámen.

Hatalmas erő van abban, ha engedelmeskedünk Istennek.
Earl Dickerson (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÚLYOS BETEGET GONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek