2015. március 21. szombat

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

LELKI ÖLTÖZET

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. (Kol 3,12)

Lelkes rajongója vagyok a Baltimore Orioles baseball csapatnak. Sokszor viselek Orioles sapkát, inget és dzsekit, és van egy Orioles rendszámtábla a kocsim elején. Ezek a dolgok külső jelek, amikből mások első látásra megtudják, hogy az Oriolesnek szurkolok.
Szeretném azt hinni, hogy azt is könnyen észreveszik, hogy keresztyén vagyok. De ez sokkal többet kíván tőlem, minthogy felvegyek egy sapkát vagy pólót. A Kol 3 azt mondja, hogy "Öltsetek tehát magatokra... könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet." Meg is kell bocsátanom, legfőképpen pedig szeretetet kell magamra öltenem.
Minden nap ezzel az óriási kihívással nézek szembe. Próbálok ennek eleget tenni rendszeres istentisztelettel, imádsággal, bibliatanulmányozással, keresztyén könyvek olvasásával, és figyelem, hogyan viselkednek az érett keresztyének. Arra is emlékeztetem magam, hogy bármit teszek, szóval vagy tettel, az Úr Jézus nevében tegyem. (Kol 3,17). A kihívást nem tudom egyedül teljesíteni gyengeségem legyőzéséhez. A Szentlélekre kell bíznom magam. Csak a Szentlélek segítségével tudok úgy felöltözni, ahogy Isten látni szeretne.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy minden napot úgy kezdjünk, hogy magunkra öltjük igéd igazságát! Ámen.

Hogyan fogom magamra ölteni Isten szeretetét és könyörületét?
Mark Karpinski (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTYÉN MENTOROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek