2015. április 3. péntek

Jézus mondja: "Bizony, bizony, mondom néktek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a világ pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul. Amikor az asszony szül, fájdalma van, mert eljött az ő órája, de amikor megszülte gyermekét, nem emlékszik többé a gyötrelemre az öröm miatt, hogy ember született a világra. Így most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek: és azon a napon nem kérdeztek éntőlem semmit."
"Bizony, bizony, mondom néktek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen. Ezeket példázatokban mondom nektek, de eljön az az óra, amikor többé nem példázatokban szólok hozzátok, hanem nyíltan beszélek nektek az Atyáról. Azon a napon az én nevemben kértek, és nem mondom nektek, hogy én kérem majd az Atyát értetek, hanem maga az Atya szeret titeket, mivel ti szerettek engem, és hiszitek, hogy én az Istentől jöttem."

Jn 16,20-27.

NAGYPÉNTEK

Nézzünk fel Jézusra, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. (Zsid 12,2)

Mint sok más ember, én is fájdalmak között élek. Fájdalmam fizikai, amit korai ízületi gyulladás okoz. Ismerek másokat, kiknek fájdalma mentális, érzelmi vagy lelki természetű, és fádalmaik gyakran nagyobbak, mint a testi fájdalmak.
Jézus vállalta a kereszt szenvedését, ami minden típusú fájdalmat magába foglalt. A kereszten függve, nyilvánvalóan fizikai szenvedésben volt része, de ezzel együtt jött a tanítványok elhagyása miatt érzett szomorúság és bánat, a nyilvános megaláztatás szégyene és az Atyától való elhagyatás érzése. Mindezek ellenére képes volt az eljövendő örömre tekinteni.
Az öröm szó használata számomra bámulatos. Az öröm túlmegy a fájdalom enyhülésén, valójában a fájdalom ellenkezőjének tűnik. Az öröm definíciójában ott van a boldogság és gyönyörűség érzése is.
Hitünk arra hív minket, hogy túltekintsünk a fájdalmon egy olyan időszakra, amikor egészségünk, boldogságunk és örömünk is helyreállhat. Jézus Krisztus lehet mindig a példaképünk és vezetőnk, hogy legyőzhessük életünk nehézségeit, különösen amikor fájdalmaink vannak.

Imádság: Drága Urunk, kérünk, légy velünk a nehéz időkben! Hadd tartózkodhassunk jelenlétedben, ahol mindig örömben lehet részünk! Ámen.

Örömünk abból ered, hogy bízunk Isten szeretetében.
Lois M. Baker (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS FÁJDALOMBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek