2015. április 5. vasárnap

Amikor aztán Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan elmentek Mártához és Máriához, hogy vigasztalják őket testvérük miatt. Márta, amint meghallotta, hogy Jézus jön, elébe ment, Mária azonban otthon maradt. Márta ekkor így szólt Jézushoz: "Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked az Isten." Jézus ezt mondta neki: "Feltámad a testvéred!" Márta így válaszolt: "Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon." Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"

Jn 11,17-26.

HÚSVÉT VASÁRNAP

Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki hisz bennem, az nem hal meg soha. (Jn 11,25-26)

Mikor Jézus feltámasztotta Lázárt, tudta, hogy egy napon újra meghal. Ez inkább egy újraélesztés, a korábbi élet visszaállítása volt. Ha azt akarjuk, hogy Isten adjon vissza egy elveszített szeretett személyt, hozzon helyre egy elrontott kapcsolatot, adjon vissza egy munkahelyet; akkor így imádkozunk: "Istenem, csak legyen olyan az életem, amilyen korábban volt." A Jézus és Lázár nővérei közötti párbeszéd felfedi, hogy a történet azoknak szól, akiknek együtt kell élniük a halállal. Számukra Jézus feltámadást ígér. És ez nagy különbség.
Egy batárom elmesélte rákbetegséggel küzdő feleségének halálát követő tapasztalatát. Érezte, hogy Isten békességet kínál neki, de ő ellenállt. Vissza akarta kapni a feleségét. Hogyan is lehetne békessége? Több hónappal később érezte, hogy Isten azt mondja neki: "Az jó, ha békességed van." Csökkent az ellenállása és rövidesen új lehetőségek tárultak elé. Így mondta: "Amíg ellenállást tanúsítottam, nem voltam képes felfedezni az új lehetőségeket, melyeket Isten készített el a számomra."
Könnyű újraélesztésért könyörögni, azt akarni, hogy Isten adja vissza az életet, úgy, amilyen az volt, de Jézus azt mondja: "Én vagyok a feltámadás és az élet." Ő nemcsak helyreállítani akar, hanem át akar formálni. Krisztus a feltámadás és az élet.

Imádság: Istenünk, köszönjük a feltámadás ajándékát. Segíts magunkra ölteni az általad felkínált új életet. Ámen.

Isten mindennap új életet kínál fel számunkra.
Rob Fuquay (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÁKOS BETEGEK CSALÁDJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek