2015. április 7. kedd

Jákób fölkelt még azon az éjszakán, fogta két feleségét, két szolgálóját és tizenegy gyermekét, és átkelt a Jabbók-gázlónál. Fogta és átküldte őket a patakon, és átküldte mindenét. Jákób pedig ott maradt egyedül. Ekkor Valaki tusakodott vele egészen hajnalhasadtáig. De látta, hogy nem bír vele, ezért megütötte a csípője forgócsontját, és kificamodott Jákób csípőjének forgócsontja a tusakodás közben. Akkor ezt mondta Jákóbnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem. Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób. Erre azt mondta: Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél. Jákób ezt kérte: Mondd meg nekem a nevedet! De ő ezt mondta: Miért kérdezed a nevemet? És megáldotta őt. Jákób Penúélnak nevezte el azt a helyet és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam. Már sütött a nap, amikor átkelt Penúélnál, és sántított csípőjére. Ezért nem eszik meg Izráel fiai mindmáig a csípő forgócsontján levő inat, mert ütés érte Jákób csípőjének forgócsontján az inat.

1Móz 32,23-33.

NAGY ERŐFESZÍTÉS

Jákób azt felelte az Úr angyalának: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem. (1Móz 32,27)

Másodéves koromban az állatorvosi egyetemen az egyik anatómia tantárgyból olyan óriási mennyiségű volt a tananyag, hogy sokáig képtelen voltam rávenni magam a tanulásra. Amikor azonban közeledett a vizsga napja, elhatároztam magam, és négy teljes napra belevetettem magam a tanulásba. Úgy éreztem, az agyam egy forró sütőben gőzölög, de végül sikerült megtanulnom a vizsgaanyagot. Isten sokszor a mi elszántságunkon keresztül munkálkodik, óriási erőfeszítést várva tőlünk egy sürgető helyzetben.
Jákób is vágyott egy új és jobb életre. Miután egyik éjjel nagy energiával tusakodott az Úr angyalával, elszántan felkiáltott: "Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem."
Azok, akik hajlandók minden erejükkel küzdeni, gyakran elérik a kívánt eredményt. Isten azt akarja, hogy hajlandók legyünk erőfeszítést tenni azért, hogy megvalósuljon, amit tervezett számunkra: hogy új állást kapjunk, hogy segítsünk a rászorulókon, hogy hatékonyan vegyünk részt a gyülekezet életében. Talán ideje, hogy Jákóbbal együtt felkiáltsunk: "Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem!"

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy elég elszántak legyünk ahhoz, hogy elérjük a célt, amit számunkra terveztél. Adj nekünk bátorságot és kitartást! Ámen.

Hogy Isten életünkre vonatkozó terve megvalósuljon, szükség van a mi erőfeszítéseinkre is.
Nwakuche Emeka (Imo, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLATORVOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek