2015. április 14. kedd

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.

Jak 2,14-18.

TÖBB EGY SZENDVICSNÉL

Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? (Jak 2,15-16)

25 éves koromban elutaztam Írországba egy kis kalandozásra. A szállón találkoztam más fiatal felnőttekkel. Egy este hárman sétáltunk Dublin egyik utcáján, amikor egy ápolatlan külsejű férfi és nő odajött hozzánk, pénzt kérve ennivalóra. Társaságunk egyik tagja ellenezte, de mi adtunk 5 dollárnak megfelelő összeget nekik. Aki nem értett velünk egyet, azt mondta, hogy biztos drogra vagy alkoholra költik a pénzt. Aztán kijelentette, követni fogja őket, hogy ezt bebizonyítsa!
Kissé kelletlenül ugyan, de követtük vele a párt keresztül a Liffey folyón, le egy utcán, ahol rekedt nevetés hallatszott ki a kocsmák ajtaján, amikor az emberek be- vagy kitódultak. Épp akkor, amikor a barátom elkezdte mondani, hogy: "Megmondtam nektek...", egy bolt ajtajában feltűnt a pár, szendviccsel a kezükben. Csendben egymásra néztünk, és rájöttünk, nem az a két szendvics volt aznap a legfontosabb ajándék. Az ajándék az emlékeztető volt, hogy nem arra hívattunk, hogy megítéljük az emberek szívét. Arra hívattunk, hogy Jézust követve könyörülettel feleljünk az emberi szükségre.

Imádság: Urunk, segíts, hozzád hasonlóan az emberi szükségre ítélkezés helyett együttérzéssel felelnünk! Ámen.

Isten könyörületre hív, nem ítélkezésre.
Wade Griffith (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UTAZÓ FIATALOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek