2015. április 18. szombat

Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,4-10.

ÉRDEMTELEN KEGYELEM

Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban! (2Pt 3,18)

Könyvtárban dolgozom. Szinte napi rendszerességgel érkezik egy-egy olvasó, aki szégyenkező tekintettel adja át a könyveket, amelyeket már korábban kellett volna visszahoznia, és arra vár, hogy befizesse a pótdíjat. A legtöbben nem tudják, hogy a könyvtár számítógépes programja nem jelzi a pótdíjat, ha a könyvek csak két napja jártak le. Ilyen esetekben rámosolygok, és ezt mondom: "Bár a könyvek egy vagy két napja lejártak, ön nem tartozik semmivel. Kegyelmet kapott." Az olvasó általában hálálkodva távozik. A kölcsönzők felé gyakorolt ilyen apró kegyelmek a napom fénypontjai.
Mennyivel hatalmasabb Isten kegyelme! A könyvtári kölcsönző programmal ellentétben Isten kegyelmének nincs lejárati ideje - végtelen és természetfeletti. Kimondhatatlan ajándék, amelyet Isten adott, hogy engedte Jézust meghalni a mi bűneinkért. Mint bűnösök, nem érdemeljük meg az isteni kegyelmet, mégis Isten Jézus Krisztust adta nekünk. Fontos, hogy emlékezzünk, hogy egyedül kegyelem által tartatunk meg. Semmit sem tehetünk azért, hogy elnyerjük Isten kegyelmét: ez ingyen van. Milyen hatalmas és jó a mi Istenünk!

Imádság: Urunk, köszönjük jóságodat és irgalmadat. Segíts a Krisztusban való hit által megismernünk kegyelmedet! Ámen.

Isten kegyelme nem jár le.
Janice Towne (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖNYVTÁRBA JÁRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek