2015. április 19. vasárnap

Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak. Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek.
Mert aki szeretne örülni az életnek, és jó napokat látni, óvja nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot;
forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót, keresse és kövesse a békességet;
mert az Úr szeme az igazakon van, és füle az ő könyörgésükre figyel, az Úr arca pedig a gonoszt cselekvők ellen fordul.
De ki az, aki bántalmaz titeket, ha buzgón igyekeztek a jóra? De még ha szenvednétek is az igazságért, akkor is boldogok vagytok; a fenyegetésüktől pedig ne ijedjetek meg, se meg ne rettenjetek. Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet. Ezt pedig szelíden és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek, hogy amivel rágalmaznak titeket, abban megszégyenüljenek azok, akik gyalázzák a ti Krisztusban való jó magatartásotokat. Mert jobb jót, mint gonoszt cselekedve szenvedni, ha ez az Isten akarata.

1Pt 3,8-17.

TÉGY MINDIG JÓT!

Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem mondjatok áldást... (1Pt 3,9)

Nővéremet, Portiát és négy gyermekét férje kitette a házukból. Úgy döntött, hogy 20 éves házasságuknak véget vet. Szüleink fogadták be, de hamarosan depressziós lett. Egyik szomszédunk javaslatára elvittük egy lelkigondozóhoz, ahol Portia megtanulta a megbocsátás fontosságát. Azután egy napon hatalmas változást tapasztaltunk: Portia mosolyogni kezdett.
Portia munkát talált, majd elköltözött a szülői házból. 10 éve már, hogy egyedül neveli a gyermekeit. Az Úr vezérelte őt és gyermekeit. Később valamennyien egyetemre jártak.
Egy nap Portia felhívott, hogy a volt férje meghalt. Családunk elkísérte őt a temetésre. Néhány hónappal később hírt kapott, hogy volt férje felesége is meghalt. A házaspár négy gyermeket hagyott maga után, akik csupán általános és középiskolások voltak. A férj családjából senki sem akarta elvinni a gyermekeket, de Portia felajánlotta, hogy megteszi. Négy dolgozó gyereke segített neki gondoskodni az árvákról.
Isten csodálatosan munkálkodik. Mára mind a nyolc gyermek dolgozik, néhányan a tengerentúlon. Mindannyian "anyának" szólítják őt. Portia példaértékű számomra és a gyülekezetünk számára. Soha nem fizetett gonosszal a gonoszért. Ő maga a bizonyságtétel arról, hogy mit jelent a valódi szeretet.

Imádság: Istenünk, elutasításkor Szentlelked segítsen nekünk megérteni, hogy a megbocsátás gyógyít meg. Ámen.

Ha a jövő kietlennek és kopárnak tűnik, Isten másként látja.
Violet Mutasa (Kelet-Mashonaland, Zimbabwe)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYEDÜLÁLLÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek