2015. április 25. szombat

Jézus mondja: "Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

EGY MEZTELEN CSIGA LECKÉJE

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Mindig is szerettem a körülöttem lévő világot megfigyelni, különösen az apró dolgokat. Emlékszem, mikor egy nap észrevettem, hogy valami csillog a falon. Rájöttem, hogy egy csupasz csiga mászott arra. Ugyan nem láttam magát a csigát, de a nyoma egyértelmű volt.
Elgondolkoztam ezen a látványon. Kíváncsi voltam, vajon lelki életem mások számára annyira egyértelmű-e, mint a csiga nyoma. Keresztyénekként Isten szeretetéről kellene nyomot hagynunk földi utunkon. Utunknak arról kellene szólni, hogy Krisztus a Megváltónk, az ő szeretetét és irgalmát kellene felmutatni a körülöttünk lévőknek. Micsoda csodálatos tanítása ennek a kis csupasz csigának! Bármerre is járunk, a Jézus által megváltott keresztyén nyomát kellene ott hagynunk.

Imádság: Istenünk, kérünk, segíts a körülöttünk lévőknek megmutatni, hogy keresztyének vagyunk, azáltal, hogy szeretetedet továbbadjuk. Ámen.

Hétköznapjaim olyan nyomokat hagynak maguk után, amik Krisztusra mutatnak?
Carolina Maia Faria (Minas Gerais, Brazília)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FÉLNEK JÉZUSSAL AZONOSULNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek