2015. április 29. szerda

Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.
Van sok egyéb is, amit Jézus tett, és ha azt mind megírnák egytől egyig, úgy vélem: maga a világ sem tudná befogadni a megírt könyveket.

Jn 20,30-31;21,25.

ISTENRŐL BESZÉLNI

Meg kell ezt írni a jövő nemzedéknek, hogy dicsérje az Urat az újjáteremtett nép. (Zsolt 102,19)

A Csendes Percek olvasásának egyik öröme, hogy benne a világ más részein élő emberek tapasztalatairól, Istennel való találkozásukról hallhatunk. Isten szeretete és a teremtett világ szeretete összeköt bennünket, és megoszthatjuk gondolatainkat egymással. Elképzelem, hogy a különböző időzónákon át az emberek hogyan olvassák reggel vagy este a füzetet, és így Isten felé egy folyamatos ima és dicsőítés árad.
Ha arra gondolok, hogy a zsoltáríró szavait évezredekkel halála után is olvassák, és hogy emberek sokaságára milyen hatással voltak, azon tűnődöm, hogy vajon a mi munkánk milyen hatással lesz a következő generációkra. Mindnyájunknak, akik szeretjük Istent és követjük Jézust, van valamink, amiről írhatunk, beszélhetünk, vagy énekelhetünk. A szavaink segíthetnek másoknak, hogy ők is jobban megismerjék és szeressék Istent. Nem a saját dicsőségünkért tesszük ezt, hanem Isten dicsőségéért - és azokért, akik még meg sem születtek.
János apostol úgy vélte, hogy maga a világ sem tudná befogadni azokat a könyveket, amelyek Jézus földi tetteiről szólnak. (Jn 21,25) Krisztus ma is végzi a munkáját a világban. Történeteink és énekeink ezt hirdetik az egész világon.

Imádság: Áldunk téged, drága Urunk, mindazért, amit az életünkben teszel. Hadd mutassuk meg másoknak szeretetedet és jóságodat, hogy ők is áldhassanak téged! Ámen.

Hogyan oszthatnám meg ma a hitemet másokkal?
Pam Pointer (Wiltshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTYÉN ÍRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek