2015. május 4. hétfő

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.
Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének.
Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek.
Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.
Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak.
Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak.
Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek.
Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.

Préd 3,1-8.

ISTEN TEMPÓJA

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. (Préd 3,1)

Kislánykoromban az egyik legkedvesebb családi nyaralásom alatt átéltem az élet borzongatását egy nagy cirkuszi sátor alatt, amint a "Nagy repülő cirkusz" előadását néztem. Teljesen megigézett, ahogy az artisták a trapézon a lendületes mutatványaikat végezték, az egyik rúdról a másikra lendülve. A mozgásukhoz nagyon pontos időzítésre volt szükség, és nekem a szám is tátva maradt az izgalomtól.
A lelki életünkben is gyakorolnunk kell a jó időzítést. Isten összhangban tartja testünket, lelkünket és értelmünket. Sokkal jobban beilleszkedhetünk az isteni harmóniába, ha megtaláljuk az összhangot a munka és a pihenés között. A teremtés folyamatában megfigyelhetjük Isten arányát: hat nap munka, egy nap pihenés. Istennek ez a "tempója" gyakran azt kívánja tőlünk, hogy lassítsunk, hogy szinkronba kerülhessünk vele.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy rámutatsz a pihenés fontosságára. Segíts lassítani tempónkon, és időt tölteni veled! Így fordulunk hozzád: "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe." Ámen. (Lk 11,2-4)

Isten ritmusa soha sem túl gyors, vagy túl lassú.
Cathy Robbs Turner (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDNAK IDŐT SZAKÍTANI A PIHENÉSRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek