2015. május 6. szerda

Arról is mondott nekik példázatot Jézus, hogy mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk. Ezt mondta: "Az egyik városban volt egy bíró, aki az Istent nem félte, az embereket pedig nem becsülte. Élt abban a városban egy özvegyasszony is, aki gyakran elment hozzá, és azt kérte tőle: Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben. Az egy ideig nem volt rá hajlandó, de azután azt mondta magában: Ha nem is félem az Istent, és az embereket sem becsülöm, mégis, mivel terhemre van ez az özvegyasszony, igazságot szolgáltatok neki, hogy ne járjon ide, és ne zaklasson engem vég nélkül." Azután így szólt az Úr: "Halljátok, mit mond a hamis bíró!

Lk 18,1-6.

SZÜNTELEN IMÁDKOZÁS

Szüntelenül imádkozzatok! (1Thessz 5,17)

Fiam az Egyesült Államok hadseregében szolgál, és Európában állomásozik. Általában havonta küld életéről tájékoztató levelet. Minden levél érkezésekor vagy telefonhíváskor hálás vagyok, mert hallhatom, hogy ép és egészséges. Vidám hangja mindig megkönnyebbülést hoz számomra. Volt, hogy öt hónapig semmi válasz nem érkezett hang- és e-mail üzeneteimre, leveleimre. Bár azt mondogattam magamban "Ha nincs hír, az jó hír", nem tudtam megállni aggódás nélkül. Imádságaimban minden nap kértem Istent, hogy védje, őrizze és vezesse fiamat.
Amikor azután anyák napján felhívott, mérhetetlen öröm és hála töltött el ezért az ajándékért. Abban a pillanatban megelevenedett előttem a tékozló fiú és az atya közötti jelenet: "Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt". (Lk 15,20)
Kimondhatatlan hálát éreztem az imádságaimra kapott válaszért. De hálás vagyok a várakozás öt hónapjáért is, mert mialatt nem hallottam a fiam felől, a hitem növekedett Istenben. Az Istennel való naponkénti beszélgetés segített legyőzni félelmeimet, és megnyugtatta lelkemet.

Imádság: Köszönjük Istenünk azokat a lehetőségeket, melyek segítenek növekedni a hitben és a szeretetben. Kérünk, emlékeztess, hogy az imádság segít a veled való közösség kialakításában és ápolásában! Ámen.

Isten, mint egy szerető szülő, hallani akar rólunk.
Phyllis Durante (Hawaii, USA)

IMÁDKOZZUNK A HADSEREGBEN SZOLGÁLÓK SZÜLEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek