2015. május 7. csütörtök

Ezért tehát, testvéreim, akiket szeretek, és akik után vágyódom, örömöm és koronám, így maradjatok meg az Úrban, szeretteim! Evódiát intem, és Szüntükhét is intem, hogy legyen közöttük egyetértés az Úrban. Sőt téged is kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért; Kelemennel és a többi munkatársammal is, akiknek a neve benne van az élet könyvében. Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,4-9.

ELLENŐRIZNI GONDOLATAINKAT

A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség. (Róm 8,6)

Amikor sokkal hamarabb felébredek, mint ahogy az ébresztőórám megszólalna, csak fekszem az ágyban, és biztatom magam, hogy aludjak vissza. Ha túl sokáig ébren maradok, agyam elkezd "pörögni", gondolataim kicsúsznak ellenőrzésem alól, és aggodalmaskodás fog el. A sötétben körülvesznek a bűnösség, a szégyenérzet és a sajnálkozás érzései és egy sereg egyéb negatív gondolat és érzelem.
Szerencsére a Szentlélek mellettem van, és bátorít, hogy gondolataimat fordítsam Isten felé. Amikor a hála és a dicséret szavait ismételgetem, a Szentlélek kiemel a kétségbeesésből, és egy bibliaversre vagy áhítat-szakaszra irányítja figyelmemet, amelyre leginkább szükségem van. Miután elolvasom, papírra vetem gondjaimat, és Isten elé tárom azokat. Ily módon megnyugvást találok, és eltölt a békesség érzése.
Isten sok választási lehetőséget ad. Választásaink, hogy miről gondolkodjunk, formálják én-képünket, személyiségünket, a világról alkotott képünket, és azt, hogyan kezeljük az élet nehézségeit. A Szentlélek a vigaszunk és a békességünk forrása, és segít, hogy ellenőrzésünk alatt tartsuk gondolatainkat.

Imádság: Istenünk, segíts kontroll alatt tartani gondolatainkat! Távolítsd el a kétségbeesést és aggodalmaskodást, és töltsd meg szívünket békességeddel és szereteteddel! Ámen.

Isten szeretete legyőzheti kétségbeesésemet.
Keith G. Williams (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLMATLANSÁGBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek