2015. május 15. péntek

Amikor Jézus körültekintett és látta, hogy nagy sokaság közeledik hozzá, így szólt Fülöpnek: "Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek?" Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni. Fülöp így válaszolt neki: "Kétszáz dénár árú kenyér sem elég nekik, hogy mindenki kapjon valami keveset." Egyik tanítványa, András, a Simon Péter testvére így szólt hozzá: "Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyinek?" Jézus ezt mondta: "Ültessétek le az embereket." Nagy fű volt azon a helyen. Letelepedtek tehát a férfiak, szám szerint mintegy ötezren. Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak. Amikor pedig jóllaktak, így szólt tanítványaihoz: "Szedjétek össze a felesleges darabokat, hogy semmi ne menjen kárba." Összeszedték tehát, és tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyérből való darabokkal, amelyek feleslegesek voltak azoknak, akik ettek.

Jn 6,5-13.

TÍZIG SZÁMOLÁS

András mondta: "Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyinek?" (Jn 6,9)

Missziós útra készülve azt terveztem, hogy különböző hasznos szavakat és kifejezéseket fogok megtanulni haiti kreol nyelven. De ez a cél annyira hátra került a prioritási listámon, hogy amikor megérkeztem, mindössze a számokat tudtam elmondani egytől-tízig kreol nyelven.
Egy délután, amikor néhány diákot varrni tanítottam, azt vettem észre, hogy egyetlen tolmács sincs a közelbe. A diákok azt a feladatot kapták, hogy kis anyagdarabokat vagdossanak egy nagyobb kézműves munkához. Tolmács híján rájöttem, hogy képes vagyok a diákokkal gesztusok segítségével és a levágandó darabok számlálásával kommunikálni. Apróságnak tűnik, de Isten ez által emlékeztetett, hogy ő az ilyen kis dolgokat is használni tudja.
A mai olvasmányban Jézus egy kisfiú öt kenyerét és két halát használta, hogy ezreket megetessen. Az én kreol számolási készségem nem segített ezreknek, de annak a nyolc varró diáknak igen. Könnyű lenézni a kis dolgokat, de Isten képes az általunk felajánlott kis dolgokat nagy áldássá tenni magunk és mások számára.

Imádság: Urunk, segíts, hogy felismerjük az életünkben a kis dolgokat, és használjuk azokat a te dicsőségedre! Ámen.

Mik azok a kis dolgok az életemben, amiket Isten használt mostanában?
Kim Harms (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY GONDOLJÁK, HOGY TÚL KEVÉS AZ, AMIT ISTENNEK FEL TUDNAK AJÁNLANI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek