2015. május 22. péntek

Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,16-21.

A SZERETET NYOMAI

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1,17)

Városunkat rekordmennyiségű hó temette be. Kint sétálva különféle állatok lábnyomait vettem észre, olyanokét is, amelyeket azelőtt soha nem láttam a környéken.
Eszembe jutott egy időszak, amikor az élet súlya, mint ez a hó-zuhatag, teljes erővel rám zúdult. Egyedül, egy kórházi váróteremben tudtam meg, hogy anyám feltáró műtétje után végső stádiumú rákot állapítottak meg. Amikor a sebész otthagyott, egy gyülekezeti barátnőm kukucskált be, és ezt mondta: "Csak gondoltam, benézek hozzád". Döbbent hallgatásom zokogásba fordult, ahogy a karjaiba omlottam.
Barátnőm jelenléte éppen az volt, amire nekem akkor szükségem volt. De hányszor fordult már elő, hogy egy ilyen egyszerű kedvességet természetesnek vettem? A szeretet tetteit csak akkor értékeljük, ha az élet sivársága nyilvánvalóvá teszi azokat?
Az a nap mostanáig emlékeztet Isten szeretetének bizonyítékaira körülöttem: egy puszi a férjemtől, ,,szeretlek, anya!" a fiamtól, a szomszédok nevetése, miközben a postaládánál beszélgetünk. Annak ellenére, hogy a hó lassan elolvad, dönthetek úgy, hogy értékelem a "szeretetnyomokat" az életemben ma és mindennap.

Imádság: Emlékeztess minket minden nap, Istenünk, hogy észrevegyük a szeretet nyomait életünkben. Ámen.

Ma igyekszem szeretetnyomokat hagyni magam után.
Shannon Hale (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek