2015. május 28. csütörtök

Saját szemetekkel láttátok a nagy próbatételeket, azokat a nagy jeleket és csodákat. Csak értelmes szívet, látó szemet és halló fület nem adott nektek az ÚR máig sem. Pedig negyven évig vezettelek benneteket a pusztában, és nem szakadt le rólatok a ruha, a lábatokról sem szakadt le a saru; kenyeret nem ettetek, bort és szeszes italt sem ittatok, hogy megtudjátok: én, az ÚR vagyok a ti Istenetek. Amikor elérkeztetek erre a helyre, kivonult ellenünk Szíhón, Hesbón királya és Óg, Básán királya, hogy megütközzék velünk, de megvertük őket.

5Móz 29,2-6.

TITKOK

A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi, a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a fiainké mindörökké. (5Móz 29,28)

Főiskolás koromban sok új gondolatot fedeztem fel. Lelkiismeretes, fiatal keresztyénként küszködtem azzal, hogy összehangoljam az új dolgokat, amiket tanultam - főleg filozófia és vallás órákon - egyházam egyszerű tantételeivel és jelmondataival. Mikor beszámoltam a lelkészemnek a küzdelmeimről, azt tanácsolta, hogy egyszerűen csak ne gondolkodjam ilyeneken.
A nagymamám velünk lakott, és egy nap, mikor szünidőn otthon voltam, a lelkésze eljött hozzánk látogatóba. Megkérdezte, hogy megy az iskola. Azt mondtam, jól. De érezhetett valamit a hangomon, mert mélyebbre ásott, és egy valódi beszélgetés zajlott a kérdéseimről és küzdelmeimről. Végül az 5Móz 29,28-at idézte nekem.
Ennek az igének a szavai mélyen megszólítottak, és azt sugallták, hogy nem kell mindent tudnunk. Vannak "titkos dolgok", melyek örökre rejtélyek lesznek. Jó dolog kérdezni, új gondolatokat felfedezni, kiterjeszteni a gondolkodásunkat, amennyire csak lehet. De néhány kérdésre sosem fogunk egy végső választ kapni. Nem számít, milyen okosak vagyunk, vagy milyen tanultak leszünk, elérünk egy pontra, ahonnan az értelem nem visz tovább. Ezen a ponton támaszkodhatunk a hitre, reményre és a szeretetre, ami továbbvisz minket az úton.

Imádság: Urunk adj bölcsességet, miközben világodat kutatjuk, és segíts hűségesnek maradni követésedben. Ámen.

Isten fensége meghalad minden emberi értelmet.
David Fillingim (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTYÉN TUDÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek