2015. május 30. szombat

És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,11-16.

EGYMÁSRA TÁMASZKODVA

Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: "Hiszek, segíts hitetlenségemen!" (Mk 9,24)

Azt gondoltam régebben, hogy a hit egy statikus állapot, amit vagy teljesen birtokol egy ember vagy egyáltalán nem. De az évek során megtanultam, hogy a hit ingadozhat. Amikor erős a hitünk, nagyon fontos, hogy megmutassuk azt cselekedeteinken és szavainkon keresztül. A hitünk miatt mások is bátorságot vehetnek, hogy higgyenek, mikor minden lehetetlennek látszik. Megerősödhetnek újra azáltal, hogy kétségeik között bíznak a hitünkben.
Amikor a hitünk gyenge, kérdéseink vannak vagy kétségeink, mi is támaszkodhatunk a körülöttünk élők hitére. A küzdelmekben és átmeneti időszakokban mindig tudom, hogy a barátaim imádkoznak értem. A saját nyomorúságuk ellenére hitük van arra, hogy imádkozzanak értem. Az önfeláldozásukban és állhatatosságukban látom Istent munkálkodni általuk.
Jó mások hitére támaszkodni. Isten egyháza arra lett tervezve, hogy a közösségben egymásra támaszkodjanak a hívek. Amikor a hitben erősek vagyunk, odafordulhatunk azok felé, akik kétségek között vannak, és bátoríthatjuk őket, hogy a hit megmarad.

Imádság: Drága Istenünk, emlékeztess minket, hogy megosszuk az élő és aktív hitünket másokkal, és hogy támaszkodjunk másokra, amikor a hitünk ingadozik. Ámen.

A hívek a gyülekezetben egymásra támaszkodnak.
Suzanne Dyer (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK INGADOZIK A HITE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek