2015. június 1. hétfő

Amikor eljött a templomszentelés ünnepe, Jeruzsálemben tél volt. Jézus a templomban, a Salamon csarnokában járt. Ekkor körülvették a zsidók, és így szóltak hozzá: "Meddig tartasz még bizonytalanságban bennünket? Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nekünk nyíltan!" Jézus így válaszolt nekik: "Megmondtam nektek, de nem hisztek. Atyám nevében végzett cselekedeteim tanúskodnak mellettem, de ti nem hisztek, mert nem az én juhaim közül valók vagytok. Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atya egy vagyunk."

Jn 10,22-30.

A PÁSZTOR HANGJA

De felhő támadt, amely beárnyékolta őket, és hang hallatszott a felhőből: "Ez az én szeretett Fiam, reá hallgassatok!" (Mk 9,7)

Egyik nap a férjemmel és nyolc hónapos fiammal elmentünk egy bevásárló központba. Amíg a férjem a fiamat szórakoztatta, én - egy kis "privát időtöltés" keretein belül - a kirakatok látványát élveztem. Egy idő múlva, hangos, boldog, fülsüketítő rikoltást hallottam a tömegből. Azonnal felismertem a sikoltót, felkaptam a fejemet és jó messze észrevettem a férjemet és a fiamat. A gyerek boldogan integetett, és puszit dobott felém. A zsúfolt bevásárló központot betöltő ezer hang közül is felismertem a kisfiam hangját.
Ez az élmény a Krisztussal való kapcsolatomat juttatja eszembe. A vele való bizalmas kapcsolaton keresztül tanulgatom megkülönböztetni az ő hangját, a világ lármája közepette is. Jn 10,27-28 azt mondja: "Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből."
A fiam egy darab belőlem, és én is az ő része vagyok. A juhok ismerik a pásztor hangját, a vele eltöltött idő és a pásztor gondoskodása miatt. Mi is ismerhetjük az ő hangját és az ő tagjai vagyunk.

Imádság: Drága Urunk, segíts kiszűrnünk hangodat a világ lármája közül! Ámen.

Ma a világ hangos zajában a jó pásztor hangjára figyelek.
Michelle S. Lazurek (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISGYERMEKES ÉDESANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek