2015. június 2. kedd

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok.
Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.

1Thessz 5,12-24.

EGY TEJTURMIX?

Kérünk titeket, testvéreink, biztassátok a bátortalanokat! (1Thessz 5,14)

Misszionáriusként sok nagyszerű emberrel találkozom. Kathy egyszer majdnem egy óra hosszat furikázott, hogy a vízum problémámat megoldhassuk. Amikor végre odaértünk a hivatalba, közölték velünk, hogy most nem tudnak nekünk segíteni, jöjjünk vissza később. Úgy éreztem, bolondot csináltam magamból, mert Kathy idejét és üzemanyagát feleslegesen pazaroltam. De ő mindezek ellenére csak ennyit kérdezett tőlem: "Kérsz egy tejturmixot?"
Néha éppen ezek az egészen apró dolgok lepnek meg leginkább. Abban a pillanatban Kathy meghívása teljesen meglepett. Tehát, vett mindkettőnknek egy tejturmixot, és megragadva az alkalmat, elmesélte, hogyan lett belőle misszionárius. Olyan volt, mint egy modern történet az Apostolok Cselekedeteiből. Férje meghalt, és egyedül maradt, eladta a házát és csatlakozott egy missziós csoporthoz. Mindent feladott, hogy a szükségben lévőkön segíthessen. Hit által cselekedett és számomra ő lett a Krisztuskép igaz megtestesítője. 65 évesen is örömöt és bátorságot sugároz, és mindezt Krisztus által teszi.

Imádság: Drága Urunk, te számos módon bátorítasz bennünket. Segíts, hogy a mi életünk is bátorítást jelentsen mások számára! Ámen.

Ma valakit bátorítani fogok a hitében.
Gabriel Brennan (KwaZulu-Natal, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIONÁRIUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek