2015. június 7. vasárnap

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.
Mert a bűn ellen való harcban még nem álltatok ellen egészen a vérig, és elfeledkeztetek a bátorításról, amely nektek mint fiaknak szól: "Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad."

Zsid 12,1-6.

KITARTÁS

Állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére. (Zsid 12,1-2)

A középiskolában terepfutó csapatunk gyakran edzett mezítláb a parton. Kezdőként nehezteltünk az edzőnkre, amiért a homokban kellett edzenünk, ahol szinte lehetetlen volt bármilyen sebességgel futni. A mért idők egyenesen siralmasak voltak. Bár hihetetlen erőre és állóképességre tettünk szert, egyfolytában nyafogtunk az első versenyig, amit fölényesen nyertünk.
A folyamatos küzdés, mezítláb, keresztül a puha futóhomok dűnéi között, megtanított odafigyelni minden egyes lépésre, gyorsan kiegyensúlyozni a lábunkat, és szívóssá tett, hogy a fájdalmunkat és ellenállásunkat leküzdve kitartsunk. Amikor ez végül sikerült, a verseny könnyű lett, és győztünk.
Néha meglankadunk, ha Isten nehézségeket enged meg az életünkben. Nyafogunk, panaszkodunk, mert nem értjük, hogy Isten nem azért engedi meg ezeket a körülményeket, hogy leromboljon, hanem azért, hogy felépítsen. A nehézségek között megerősödhetünk, ha bízunk Isten bölcsességében, tovább igyekszünk, és kitartóan megfutjuk az előttünk lévő pályát.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük bölcsességedet és hűségedet, ami megerősít minket, ha nehézségek jönnek. Ámen.

Ha kitartóak vagyunk az akadályok leküzdésében, Isten megerősít minket.
Kathy Thomas (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY NE LAKANDJUNK MEG!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek