2015. június 13. szombat

Ezt mondja az ÚRisten, aki az eget teremtette és kiterítette, szilárddá tette a földet, és növényt sarjasztott, leheletet ad a rajta lakó népnek, és lelket a rajta járóknak:
Én, az ÚR, elhívtalak az igazságért, én fogom a kezedet. Megőrizlek, és benned ajándékozom meg szövetségemmel népemet, világosságommal a nemzeteket.
Nyisd meg a vakok szemeit, hozd ki a börtönből a foglyokat, a fogházból a sötétben ülőket!
Én vagyok az ÚR, ez a nevem, nem adom dicsőségemet másnak, sem dicséretemet a bálványoknak.
A régebbiek már beteljesedtek, most újakat mondok. Még mielőtt kibontakoznak, tudatom veletek.
Énekeljetek az ÚRnak új éneket, dicséretet a föld széléig, akik tengerre szálltok, és ami a tengert betölti, a szigetek és lakóik!

Ézs 42,5-10.

VÁLTOZÁS, ALKALMAZKODÁS

Nekifeszülve futok egyenesen a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,14)

A "Vidám Hangok" nevű zenekarunkkal egy új dalt kezdtünk gyakorolni. Ám úgy tűnt, hogy nem nagyon kaptam el a megfelelő ritmust. Zenei képzettségemnek hála ritkán okoz gondot a kottaolvasás. Most mégis! A szöveget olvasva rájöttem, hogy az új dal valójában egy régi ének. Az új változat szerint azonban a szöveg egy másfajta lüktetést hordozott, mint az a 4/4-es változat, melyet éveken át játszottam. A kotta olvasása nem okozott gondot, mégis visszacsúsztam a jól ismert ütemhez.
Ez a tapasztalat arra emlékeztetett, hogy milyen nehéz a változás. Gyülekezetünk épp mostanában tapasztalja meg ezt. Szeretett lelkészünk nyolc év felelős szolgálat után új gyülekezetbe került, mi pedig készülünk az új lelkész fogadására. Habár igyekszünk az ismerős és szeretett dolgokhoz ragaszkodni, meg kell nyitnunk szívünket arra, amit Isten tartogat számunkra. Lelkészünk búcsúprédikációjában biztatott minket, hogy folytassuk a munkát. Tiszteljük őt és a mi Urunkat, miközben az új vezetés alatt is folytatjuk a szolgálatot. Az egyetlen állandóságot ez az ígéret jelenti: "Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz." (Zsid 13,8) A körülmények megváltozhatnak, de Krisztus üzenete mindig ugyanaz marad.

Imádság: Drága Istenünk, segíts elengednünk a múltat és Jézus nevében továbbmenni az úton. Ámen.

Isten vezet keresztül a változás időszakain.
Pat Watson (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKÉSZVÁLTÁS ELŐTT ÁLLÓ GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek