2015. június 14. vasárnap

Dávidé. Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék?
Ha rám támadnak is a gonoszok, szorongató ellenségeim, hogy marcangoljanak engem, majd megbotlanak, és elesnek.
Ha egy egész tábor jön is ellenem, nem fél a szívem. Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom.
Egy dolgot kérek az ÚRtól, azért esedezem: hogy az ÚR házában lakhassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az ÚR, és gyönyörködhessem templomában.
Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem.
Így hát fölemelt fővel állok ellenségeim között, ezért örvendezve mutatok be áldozatot az ÚR sátrában, és éneket zengek az ÚRnak.

Zsolt 27,1-6.

NAGY ISTENEM VAN!

Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? (Róm 8,31)

Segítő tanárként dolgozom. Egyik legfiatalabb diákom mondta nekem, amikor felsőbb osztályba lépett: A következő osztály nehéz lett volna, de nem kell aggódnom, mert ön itt van velem.
Egyszerű szavai Istennel való járásomra emlékeztettek. Néha félelem fog el életem sokféle problémája közepette. Aggódom, és gyakran még aludni sem tudok. A félelem miatt elfelejtem, hogy a Mindenható Isten mindig mellettem van. Valójában Isten soha nincs távol egyikünktől sem.
Azon tűnődöm, bízom-e olyan tökéletes lelkesedéssel Istenben, ahogy kis diákom bízott bennem? Ha képes vagyok ennyire megbízni Istenben, akkor, ha egy problémával találkozom, mondhatom: Ha Isten velem, ki lehet ellenem? És ahelyett, hogy azt mondanám: "Istenem, van egy nagy problémám", azt mondhatom: "Probléma! Van egy nagy Istenem."

Imádság: Mindenható Istenünk, segíts, hogy ne aggódjunk, és tudjunk bízni abban, hogy te mindig közel vagy, és soha nem hagysz el. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6,9-13)

Mivel Isten közel, nincs miért félnem.
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁS TANULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek