2015. június 17. szerda

Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket, miután halálra adatott test szerint, de megeleveníttetett Lélek szerint. Így ment el a börtönben levő lelkekhez is, és prédikált azoknak, akik egykor engedetlenek voltak, amikor az Isten türelmesen várakozott a Nóé napjaiban a bárka készítésekor. Ebben kevés, szám szerint nyolc lélek menekült meg a vízen át. Most pedig titeket is megment ennek képmása, a keresztség, amely nem a test szennyének lemosása, hanem könyörgés Istenhez jó lelkiismeretért a feltámadt Jézus Krisztus által, aki miután felment a mennybe, az Isten jobbján van, és alávettettek neki angyalok, hatalmasságok és erők.

1Pt 3,18-22.

MEGKERESZTELVE

Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül. (Mk 16,16)

Évekkel ezelőtt férjemmel egy kis kaliforniai gyülekezetbe jártunk, ahol családot is alapítottunk. Egy igehirdetés alkalmával megtudtuk, hogy a lelkész édesanyja a gyermekei keresztlevelét bekereteztette és kiakasztotta az ágyuk fölé. Isten gyermekeiként békésen aludhattak.
A történetre emlékezve nemrégiben előszedtem a mi keresztleveleinket, és bekereteztem, majd az ágy fölé akasztottam őket. Eközben gondolatban bejártam életem évtizedeit, melyeket Isten szeretetének bizonyossága oly nagyon meggazdagított. Mennyei Atyánk egyetlen fiát, Jézust adta, aki szenvedett és meghalt értünk, hogy minden bűnünktől megszabadítson, ha megtérünk engedetlenségünkből, és visszatérünk Isten szeretetéhez.
Számomra életem legfontosabb eseménye az a tény, hogy megkereszteltek. Hálás vagyok, hogy Isten a keresztségen keresztül a Szentlélek ajándékát adja, hogy kísérőnk, vezetőnk és vigaszunk legyen.

Imádság: Köszönjük Istenünk a keresztség ajándékát, és Jézus Krisztust, Urunkat, az üdvösség ajándékát. Ámen.

Mi az, ami vizuálisan emlékeztet Isten szeretetére?
Helen Bliss (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KERESZTELŐRE KÉSZÜL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek