2015. június 21. vasárnap

Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít az apja? Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül, fattyak vagytok, nem pedig fiak. Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.

Zsid 12,7-11.

TISZTELD APÁDAT!

Testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? (Zsid 12,9)

Apám az önzetlen nagylelkűségéről volt híres. De amikor kértem tőle egy dollárt, hogy az osztálytársam játékát megvehessem, meglepődtem, hogy a válasza egy halk és átgondolt "nem" volt. Elmagyarázta, hogy a játék egy kívánság és nem egy szükség.
A következő nap nem volt otthon, kinyitottam a legfelső fiókot a komódjában, elloptam egy egydolláros érmét, és megvettem a játékot. Néhány nappal később, amikor észrevette, hogy az érme hiányzik, egyből tudta, hogy én voltam a tolvaj. Azt mondta, hogy nincs okom lopni tőle. Tudhatnám, hogy ő megígérte, hogy mindent megad, amire szükségem van. Kifejezte, hogy mélyen csalódott bennem, de még mielőtt befejezte volna a feddést ezt mondta: "De még mindig szeretlek."
Amikor visszagondolok, hogy apám hogyan kezelte az engedetlenségemet, világossá válik számomra, hogy ő azt a fajta szeretetet példázza, ahogyan mennyei Atyám viszonyul hozzám, amikor elbukom.
Isten mondja, "Tiszteld apádat!" (2Móz 20,12). Ma és minden napon tisztelem az apámat az ő szerető feddése miatt, és hálát adok a feltétel nélküli szeretetért, amit Isten ad nekünk.

Imádság: Uram, köszönöm szerető szüleim példáját és a te feltétel nélküli szeretetedet minden gyermeked iránt. Ámen.

Az engedetlenségeim ellenére Isten szeret engem.
Suzanne S. Austin-Hill (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ APÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek