2015. június 22. hétfő

Amikor egyszer a sokaság Jézushoz tódult, és hallgatta az Isten igéjét, ő a Genezáret-tó partján állt. Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. Ekkor beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek és segítsenek nekik. Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!" A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és azokat, akik vele voltak és segítettek; de ugyanígy Jakabot és Jánost, a Zebedeus fiait is, akik társai voltak Simonnak. Jézus akkor így szólt Simonhoz: "Ne félj, ezen túl emberhalász leszel!" Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.

Lk 5,1-11.

TELJES SZÍVBŐL

Megtaláltok engem, ha kerestek, és teljes szívvel folyamodtok hozzám. (Jer 29,13)

Éveken át történelmet tanítottam. Amikor közeledett a szemeszter vége, megadtam a lehetőséget a diákoknak, hogy javítsanak a jegyükön egy kiegészítő feladat elkészítésével. Néhányan lelkesen teljesítették, és megszerezték a jobb osztályzatot. Mások "köszönöm, de nem kérem" hozzáállással megvonták a vállukat, megelégedve az alacsonyabb érdemjeggyel.
Félszívű erőfeszítés bátortalan eredményeket ér el. A gyengébb történelem érdemjegy következménye talán elenyésző, de amikor Istennek válaszolunk, akkor az eredmények sokkal fontosabbak. Jeremiáson keresztül az Úr megígéri, hogy "Megtaláltok engem, ha kerestek, és teljes szívvel folyamodtok hozzám." Hiszem, hogy Isten figyelmeztet minket, hogy ez a fél szívvel való igyekezet a lelki életünkre is átterjedhet.
Lukács elmeséli Jézus korai találkozását Simonnal, Jakabbal és Jánossal a tóparton. Bár egész éjszaka nem fogtak egy halat sem, Jézus utasította őket, hogy evezzenek ki, és újra dobják ki a hálóikat. Amikor engedelmeskedtek, nem csak egy hálószaggató halfogásban volt részük, de a három férfi elhagyott mindent, és követte Krisztust. Ezt jelenti a "teljes szívvel"! Ahhoz hogy valóban használhatóak legyünk, és Isten megáldjon minket, nekünk ugyanerre késznek kell lennünk.

Imádság: Urunk, útmutatónk, segíts bátran követni téged! Ámen.

Teljes szívből Krisztusnak élek?
Lisa Stackpole (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászólások   

#1 B. 2015-06-22 09:40
Köszönöm az Úrnak, hogy létezik egy ilyen honlap, ahol minden egyes nap kapok valamit tőle. Ma azt, hogy Őt kövessem! Bevallom, nehéz néha hitből Őt követnem, de hosszú évek óta tudom, ez a legjobb nekem. Merjünk Őbenne bízni, kívánom ezt minden kedves idelátogatónak, olvasónak, szerkesztőnek!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek