2015. július 6. hétfő

Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. Félelem támadt minden lélekben, és az apostolok által sok csoda és jel történt. Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá. Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben; dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.

ApCsel 2,42-47.

ÖNZETLEN GYÖKEREK

Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. (Zsid 10,24)

Egy júniusi napon a férjemmel elhatároztuk, hogy meglátogatjuk az egyik közeli történelmi házat. A gyönyörű ház egy örökzöld virginiai tölgyfák szegélyezte hosszú kocsibejáró mögött bújt meg. Leültünk a ház teraszán a hintaszékbe, és úgy hallgattuk az idegenvezetőt, aki a birtok történetéről mesélt. Elmondta az örökzöld tölgyfák történetét is. Amikor szépen sorba ültetik őket, a gyökereik nemcsak egymásba érnek, de teljesen össze is fonódnak. Az egybefüggő gyökérréteg lehetővé teszi, hogy a fák megosszák egymással a vizet és a tápanyagot, egy erős hálózatot képezve a talajban. Amikor a hurrikán végigsöpört azon a vidéken, a tölgyfasor csak csekély károkat szenvedett, mert erősen tartották egymást a talajban.
Mi lenne, ha a keresztyének is olyan szorosan tartanák egymást az élet viharai között, mint ezek a fák? Mi lenne, ha tovább adnánk a nehézséggel küszködő embertársainknak azt az erőt, bölcsességet, szeretetet, amelyet Isten ránk árasztott? Mi lenne, ha mi kaphatnánk meg másoktól ugyanezt az erőt, bölcsességet, szeretetet, amikor megpróbáltatások közé jutunk? Isten nem arra teremtett minket, hogy magunkba zárkózva éljünk. Az ő szándéka, hogy egy család legyünk, együtt meggyökerezve erősen a Teremtőnkben.

Imádság: Istenünk, segíts ragaszkodnunk Krisztus nagy családjához, szabad szívvel adni, és hálásan elfogadni. Ámen.

Isten arra teremtett, hogy támogassuk egymást az élet viharában.
Emily Bowen (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK SAJÁT GYÜLEKEZETI KÖZÖSSÉGÜNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek