2015. július 7. kedd

Amikor Józsué Jerikónál volt, föltekintett, és látta, hogy egy férfi áll előtte, kivont karddal a kezében. Odament hozzá Józsué, és megkérdezte tőle: Közénk tartozol, vagy ellenségeinkhez? Az pedig így felelt: Nem, hanem az ÚR seregének a vezére vagyok. Most jöttem. Ekkor Józsué arccal a földre borult előtte, és ezt mondta neki: Mit akar mondani szolgájának az én Uram? Az ÚR seregének a vezére ezt felelte Józsuénak: Oldd le sarudat a lábadról, mert szent az a hely, ahol állsz. Józsué pedig úgy tett.

Józs 5,13-15.

KINEK AZ OLDALÁN?

Józsué megkérdezte tőle: Közénk tartozol, vagy ellenségeinkhez? Az pedig így felelt: Nem, hanem az Úr seregének a vezére vagyok. Most jöttem. (Józs 5,13-14)

A laktanyában az újoncok a körletükben pihentek, gondtalanul beszélgetve. Hirtelen belépett a parancsnok. Valaki elkiáltotta magát: "Fel, vigyázz!" A beszélgetésnek azonnal vége szakadt, amint a katonák felugrottak a helyükről. Az elöljáró tiszt jelenléte megváltoztatta testtartásukat és beszédüket.
Józsué valami hasonlót élt át. Jerikó városa közelében szembetalálkozott egy férfivel, akinek kivont kard volt a kezében. Józsué megkérdezte, barát vagy ellenség-e. Ő azt válaszolta, egyik sem, hanem az Úr seregének vezéreként jött. Józsué azonnal meghajolt előtte, tisztelettel megkérdezve: "Mit akar mondani szolgájának az én Uram?" (Józs 5,14) Találkozása az Úr seregének vezérével megváltoztatta testtartását és beszédét.
Imádkozás közben néha eszembe jut Józsué. Rajtakapom magam, hogy megpróbálom Istent a magam oldalára állítani egy bizonyos dologban. Aztán rájövök, hogy az imádság nem arról szól, hogy meggyőzzem az Urat, lássa úgy a dolgokat, ahogyan én. Amikor Istennel az imádságban találkozom, az én tisztem, hogy hódolattal meghajoljak előtte, életemet és kéréseimet összhangba hozzam az ő akaratával. Jézus is azt mondta, először az Isten országát és igazságát keressük (Mt 6,33).

Imádság: Drága Édesatyánk, segíts életünket a te országodhoz, és akaratodhoz igazítanunk! Ámen.

Imádságaim tükrözik, mit lát Isten fontosnak?
Marion Speicher Brown (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJONC KATONÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek