2015. július 9. csütörtök

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.
Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről,
mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

A BÉKESSÉG HULLÁMAI

Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik. (Ézs 26,3)

Az életem nehézzé vált. Az új munkahely, a három gyermekemről való gondoskodás épp elég volt, de édesanyám is beteg lett, és az egyik bátyám is segítségemet igényelte. Teljesen kimerültem az egyik helyről a másikra való rohangálásban. Egy kis megállásra volt szükségem. Az óceán mindig megnyugtatott, kiautóztam hát a tengerpartra. A vízparton sétálgatva valósággal magamba szívtam a pillanat békességét. A hullámok szelíd ritmusa kioldotta bennem a feszültséget. Nyugtalanságom elpárolgott, gond nélkülinek és felszabadultnak éreztem magam. Azt kívántam, bárcsak örökké tartana a pillanat.
Elhagyva a tengerpartot, elhatároztam, megtartom magamban ezt a békességet. Megköszöntem Istennek az áldásokat és a nehézségeket is. Amikor minden elborított, imádkoztam. Isten volt a búvóhelyem, és bíztam benne, hogy segít. Gondjaim nem tűntek el, de imádság közben a feszültséget békesség váltotta fel.
Korábban azt gondoltam, akkor lehet békességem, ha mentes leszek a problémáktól. De Isten nem ígér gondnélküli életet. Békét ígér a gondok között. Ha körülményeink nem is változnak, a hozzáállásunk változhat. Amikor átadjuk Istennek problémáinkat, a békesség körülölel, mint az óceán szelíd hullámai.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy segítesz az élet kihívásaiban. Add, hogy minden imádkozáskor gondjainkat átengedjük, és befogadjuk a te békességedet. Ámen.

A békesség csak egy imádságnyira van tőlünk.
Doris Hoover (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK CSALÁDTAGJAIKAT ÁPOLJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek