2015. július 10. péntek

Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk. Mindegyikünk a felebarátjának kedvezzen, mégpedig annak javára, épülésére. Hiszen Krisztus sem magának kedvezett, hanem ahogyan meg van írva: "A te gyalázóid gyalázásai énreám hullottak." Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. A türelem és vigasztalás Istene pedig adja meg nektek, hogy kölcsönös egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint, hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját.

Róm 15,1-6.

JÓFÉLE DOLGOK

A türelem és vigasztalás Istene pedig adja meg nektek, hogy kölcsönös egyetértés legyen közöttetek... (Róm 15,5)

Szinte minden hír lehangoló, amit a napilapban és a magazinokban olvasok, vagy a televízióban nézek: katasztrófák, széttört házasságok, bűntények és harcok szerte a világon.
A minap sokkal bátorítóbb történeteket találtam újságjainkban és a tévében, "Jóféle dolgok" címmel. A történetek olyan embereket mutatnak be, akik csodálatos és felemelő dolgokat tesznek életükben: reményt keltenek, támogatást nyújtanak, és esélyt teremtenek a szükségben lévő embertársaiknak - többnyire minden személyes anyagi haszon nélkül.
Ezek a lelkesítő történetek a krisztusi példára emlékeztetnek. Ha elismernénk annak szükségességét, hogy sokkal többünknek kellene inkább "adakozóvá", mint egyszerűen csak "elfogadóvá" válnunk, segíthetnénk abban, hogy a világ sokkal szeretőbb, és egymással törődőbb hely legyen.
Hitünk arra kötelez, hogy örömet vigyünk mások életébe, és kiteljesedettebb életre segítsük őket. Életünk során minden nap barátsággal fordulhatunk embertársaink felé. Köszönthetjük őket, rájuk mosolyoghatunk, örülhetünk, hogy találkoztunk velük. Mindnyájunkban ott van a lehetőség, hogy ilyen, "jóféle dolgok" emberei legyünk, közvetítve Isten szeretetét azok felé, akikkel találkozunk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy meggazdagítod életünket szereteteddel és könyörületeddel. Ámen.

Ma követem Krisztus példáját, és szeretni akarok másokat.
Margaret Gordon (Auckland, Új-Zéland)

IMÁDKOZZUNK FELISMERÉSÉRT, HOL AKAR ISTEN HASZNÁLNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek