2015. július 17. péntek

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Ki a nagyobb a mennyek országában?" Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be."

Mt 18,1-5.

IGAZI NAGYSÁG

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Ki a nagyobb a mennyek országában?" (Mt 18,1)

A tanítványok azon vitatkoztak, ki a nagyobb a mennyek országában. Bizonyos értelemben csodálatra méltó a vitájuk, mivel megmutatja hitüket abban, amit Jézus ígért az ő csodálatos országáról. De amikor feltették a kérdést, Jézus megdorgálta őket: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába." (Mt 18,3) A tanítványoknak új irányba kellett fordulniuk, levetkőzve büszkeségüket, felölteni azt a gyermeki hitet, amely bízik, függ Istentől és alázatos. Csak akkor lehetnek naggyá.
Manapság szeretnek az emberek arról vitatkozni, vajon ki bizonyul majd a történelem legjobb elnökének vagy miniszterelnökének. A sportriporterek folyton azt tárgyalják, ki minden idők legnagyszerűbb sportolója. Habár az emberi teljesítmény, bölcsesség és hatalom valóban meghatározó a világunkban, egyiknek sincs köze a nagysághoz Jézus szempontjából. Az önzetlenség, alázat, együttérzés és a szeretet mutatja meg, ki a nagy Isten országában.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy keresztyén életünk hadd legyen szerinted való! Ámen.

Ha egy gyermekhez hasonlóvá leszek, csak akkor tehetek nagy dolgokat az Isten országában.
Geraldine Nicholas (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK ALÁZATOS ÉS EGYÜTTÉRZŐ LELKÜLETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek