2015. július 19. vasárnap

Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. "Ha haragusztok is, ne vétkezzetek": a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. Aki lopni szokott, többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.

Ef 4,25-32.

KICSI, DE ÉRTÉKES

Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! Kezeink munkáját tedd maradandóvá! Kezeink munkáját tedd maradandóvá! (Zsolt 90,17)

"Mit tett ma a kezed?" Ezzel a kérdéssel találkoztam egy áhítatos könyvben. Ahogy a válaszon morfondíroztam, rájöttem, hogy amit a kezemmel csináltam, bár apróság volt, mégis fontos. Hétfőnként mindig elmegyek a gyülekezetbe, és szétszedem a vasárnapi istentiszteletről megmaradt virágokat kis csokrokra, hogy azokat a beteg, idős vagy egyedül élő gyülekezeti testvéreinknek adjuk. Beletelik néhány órába, mire végzek a csokrokkal. Azután másvalaki szokta elvinni a testvéreknek.
Tudom, hogy bár a munkám nem igényel nagy erőfeszítést, szeretetet és örömet okoz azoknak, akik néha azt gondolják, elfelejtették őket. Mindenkinek szüksége van arra, hogy észrevegyék, és számon tartsák. Mindenkinek szüksége van valakire, aki azt mondja: számítasz nekem, főleg azokban az időkben, amikor nem mennek jól a dolgok. Olyan ember próbálok lenni, aki figyel másokra. Mindegyikünk tehet valamit, amivel beragyogja a társai életét. Mindössze annyiba kerül, hogy használjuk a szeretetteli képzelőerőnket és a kezünket.

Imádság: Urunk, segíts szolgálnunk neked, és megosztani szeretetedet, új életet és reményt adni másoknak! Ámen.

Bármit teszek, teljes szívből tehetem, mintha mindent az Úrért tennék.
Chris Driver (Gautang, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET KEZÜNK MUNKÁJÁVAL AJÁNDÉKOZUNK MEG!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek