2015. július 20. hétfő

Amikor eljött a templomszentelés ünnepe, Jeruzsálemben tél volt. Jézus a templomban, a Salamon csarnokában járt. Ekkor körülvették a zsidók, és így szóltak hozzá: "Meddig tartasz még bizonytalanságban bennünket? Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nekünk nyíltan!" Jézus így válaszolt nekik: "Megmondtam nektek, de nem hisztek. Atyám nevében végzett cselekedeteim tanúskodnak mellettem, de ti nem hisztek, mert nem az én juhaim közül valók vagytok. Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atya egy vagyunk."

Jn 10,22-30.

HALLD MEG AZ Ő HANGJÁT

Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. (Jn 10,27)

Egy szeles őszi napon a családunkkal a középiskolás menetelő zenekarok versenyét néztünk meg. Néhány útjelző korlát eldőlt, így az egyik zenekar letért a kijelölt útról, és a zenészek a pályán táncoló diákok felé tartottak. Pár diák pánikba esett, amikor a zenekar miatt felborult a begyakorolt táncformáció. Ekkor hirtelen torkaszakadtából üvölteni kezdett a zenekar karmestere: "Maradj a zenével! Ne törődj a korlátokkal!" Azonnal helyreállt a rend, ahogy a zenekar ismét a karmesterre figyelt.
Ahogyan a karmester eligazította a diákokat néhány szóval, bennünket is megnyugtathatnak annak a Valakinek a szavai, aki életünket irányítja. Talán megterhelnek az akadályok, és emiatt elfeledkezünk vagy nem halljuk a Szentlélek noszogatását. De amikor meghalljuk Jézus hangját és követjük őt, sziklaszilárdan állhatunk abban a tudatban, hogy nem számít, milyen erős a szél, az ő keze megnyugtat, megvéd, és vezet minket. A Szentlélek hangján vagy a Szentíráson keresztül figyelhetünk Isten hangjára, amely nemcsak a mai nehézségeken segít felülkerekedni, hanem megerősít a holnap kihívásaival szemben is.

Imádság: Drága Urunk, segíts meghallani a hangodat és hűségesen követni téged! Ámen.

A Lélek segít meghallani Krisztus hangját.
David White (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÉZFÚVÓS ZENEKAROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek