2015. július 22. szerda

Jézus mondja: "Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."
"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen." "Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. "Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."

Jn 15,1-17.

NEHÉZ SZERETNI

Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. (Lk 6,32)

Jézus arra tanítja tanítványait, hogyan éljenek. A szőlőtő és a szőlővesszők képét használja, hogy megmutassa a követőinek, milyen fontos, hogy benne maradjanak, és engedjék, hogy ő bennük éljen (Jn 15,1-8). Majd azt parancsolja nekik, hogy szeressék egymást, és készek legyenek lemondani az életükről egymásért (Jn 15,9-17). Számunkra ugyanez a parancsa.
Könnyű azokat szeretni, akik minket is szeretnek. Örömmel feláldozzuk a saját szükségleteinket és igényeinket azok kedvéért, akiket szeretünk, és akikkel törődünk: a házastársunkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a barátainkért.
De mi van azokkal, akiket nem szeretünk, akik megnehezítik szavaikkal, tetteikkel, hogy szeressük őket? Hogyan mondunk le a saját életünkről azokért, akik nem a barátaink, vagy azokért, akik kegyetlen szavakkal és tettekkel bántanak minket?
Egyik módja, hogy életünket adjuk az ilyen emberekért, hogy félretéve haragunkat és közömbösségünket, imádkozunk értük. Isten kegyelmével képesek leszünk kedvességet tanúsítani feléjük. Ha kérjük őt, hogy mutassa meg részünket és felelősségünket, ez lehet a mozgatórugója, ami segít helyreállítani a széttört kapcsolatokat és megerősödni szándékunkban, hogy minden tettünkkel Istent szolgáljuk.

Imádság: Úr Jézus, segíts megmutatni a te szeretetedet mindenben, amit mondunk vagy teszünk! Ámen.

Ma olyasvalakiért fogok imádkozni, akiért nem szoktam.
Patricia Wilgis-Patton (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET NEHÉZ SZERETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek