2015. július 23. csütörtök

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

Mt 7,7-11.

VISSZHANGOK

Keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. (Mt 6,33)

Nemrég egy kiránduláson férjemmel, Timmel nem tudtuk megállni, hogy az előttünk fekvő kanyonba bele ne kiáltsunk. A visszhang feletti örömünk arra emlékeztetett, amit akkor érzek, mikor Isten igéje rendszeresen visszacseng a szívemben, és az élet minden területén alkalmazom. Ezzel a tudattal Timmel meghívtunk egy imacsapatot, hogy jöjjenek és imádkozzanak reménnyel és hittel Isten vezetéséért a vállalatunkra nézve. Leírtuk a bibliai verseket és a főbb gondolatokat, amiket imádkoztunk, beleértve a Mt 6,33-at is.
De később, amikor az üzlet lelassult, elkezdtünk veszíteni a bizalmunkból. Az újságban kerestük a vezetést, és bezáró vállalkozások riportjait hallgattuk, mintha többé már nem is hittük volna Isten ígéretét, hogy ő betölti minden alapvető szükségünket. Aztán végül rájöttünk, hogy újra bölcsességre és isteni látásra van szükségünk, és visszatértünk a Szentírás igazságához, Jézus szavaihoz a Mt 7,7-11-ben. Rájöttünk, hogy az imanaplók újraolvasása, illetve a beszélgetés a barátainkkal Isten múltbeli hűségéről mélyíti a bizalmunkat.
Isten ígéreteire emlékezve gondolataink új reménnyel frissülnek. Ha teljesen bízunk Isten megtartó igéjében, foglyul ejt minket az ő rendíthetetlen szeretete.

Imádság: Szerető Atyánk, emlékeztess arra, mit mondtál tegnap, hogy erőt meríthessünk belőle ma. Ámen.

A Szentírást olvasva új reményt találunk Isten ígéreteiben.
Lynn Hare (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISVÁLLALKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek