2015. július 26. vasárnap

Mózes folytatta a beszédet egész Izráelhez e szavakkal. Ezt mondta nekik: Százhúsz esztendős vagyok már, nem tudok tovább veletek együtt járni-kelni. Az ÚR is megmondotta nekem: Nem kelhetsz át a Jordánon! Az ÚR, a te Istened maga kel át előtted, és kipusztítja azokat a népeket, és te meghódítod őket. Józsué kel majd át előttetek, ahogyan megmondotta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Hatalmatokba adja őket az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,1-8.

ELENGEDNI

Maga az Úr megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj! (5Móz 31,8)

Néhány évvel ezelőtt, amikor munkahelyet váltottam, és új városba költöztem, magam mögött hagytam ifjú, felnőtt fiaimat. Elköszöntem sok baráttól is, akiket az évek során szereztem. Amint beilleszkedtem új környezetembe, rákot diagnosztizáltak bennem. Az egészségem drasztikusan megváltozott, a világom pedig a feje tetejére állt. Ezek a változások megpróbáltak engem, de minden ember életében vannak változások.
Mint Krisztus követőinek elfogadással és elengedéssel teli utunk Isten örök szeretetén, kegyelmén és irgalmán alapszik. Néha egy-egy útszakasz hosszú és fáradságos; néha rövid és örömteli. Az elfogadás és az elengedés szabadsága Isten ajándéka.
Nem számít, hol tartunk utunkon, az Úr velünk van. Talán éppen új barátokat, családot köszöntünk. Néhányan közülünk talán hivatást változtatnak, és új helyre költöznek. Mások betegséggel vagy szeretteik elvesztésével küzdenek.
Ma hálás vagyok Isten hűséges jelenlétéért az élet változásaiban, örömteliekben és nehezekben egyaránt. Ahogy elfogadjuk az élet átmeneteit, helyet készítünk valami újnak - egy szeretőbb szívnek, egy bizakodó és békés léleknek.

Imádság: Istenünk, segíts hűségedbe kapaszkodnunk a változások idején! Ámen.

Az elengedés mindig Isten szeretetében, kegyelmében és irgalmában gyökerezik.
Sandi Marr (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ KÖRNYEZETBE KÖLTÖZIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek