2015. július 29. szerda

Miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban; és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból, és jobbjára ültette a mennyekben.

Ef 1,15-20.

ÚJ SZEMEKKEL LÁTNI

Testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! (Fil 4,8)

Elhatároztam, hogy pozitívabban szemlélem az életet. Úgy gondoltam, biztosan segít, ha megjegyzem és megpróbálom követni a Fil 4,8-t. A feladatot még mindig nehéznek találtam.
Aztán részekre bontottam a verset, és mindennap egy-egy erényre koncentráltam. Hétfőn kezdtem. Ha negatív gondolatok jöttek, elismételtem magamban: "...ami igaz, azt vegyétek figyelembe!", és Isten igazságait bemutató bibliaversekre koncentráltam. Ez a folyamat megerősített és felvillanyozott.
Kedden azon gondolkodtam, "ami tisztességes", és mások önzetlen cselekedeteire figyeltem. Szerdán, "ami igazságos", és ez segített jobb döntéseket hoznom. Csütörtökön, ahogy arra figyeltem, "ami tiszta", gyakran reflektáltam édesanyám és anyósom szeretetére. Pénteken, mikor azon gondolkodtam, "ami szeretetreméltó", arra vezetett, hogy meglássam a szépséget. Szombaton a legjobbat kerestem másokban, hogy segítsen arra tekinteni, "ami jó hírű". A vasárnapi gondolat: "ami nemes és dicséretes", összefoglalta az egész hetet, én pedig minden emberben és minden helyzetben kerestem a jót.
Elkezdtem új szemmel szemlélni a világot, és értékelni Isten jóságát, amely körülvesz engem.

Imádság: Drága Istenünk! Köszönjük, hogy segítesz nekünk a te szemeiddel látni! Ámen.

A Biblia segít Isten szemével látni.
Delores Harmon Kight (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEGATÍV HOZZÁÁLLÁSSAL KÜZDŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek