2015. augusztus 16. vasárnap

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

NINCS SZÜKSÉG ÉRDEMRE

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. (Jer 29,11)

Húszas éveimben hét éven át táplálkozási zavarral küzdöttem. Bár már kigyógyultam ebből a káros betegségből, még mindig küzdök önbecsülési problémákkal. Anya, feleség és ápolónő vagyok. Felajánlom időmet és anyagi javaimat. Időt áldozok a reggeli áhítatra, és arra törekszem, hogy példa legyek mások számára. Egy komoly keresztyén családban nőttem fel, és tudom, hogy kegyelem és nem cselekedetek által van üdvösségem. Mégis, annak ellenére, hogy tanultam Isten kegyelméről, megvallom, néha még mélyen azt érzem, hogy ki kell érdemelnem a kegyelmet.
Pont úgy, ahogyan Pálnak "tövis adatott a testébe", nekem "tövis adatott az elmémbe". Huszonhét évvel ezelőtt Isten megadta, hogy "elhagyjam" táplálkozási zavaromat, és segített, hogy egészséges módon viszonyuljak az ételhez és a tökéletességre törekvéshez. Most pedig Isten segít naponta a gondolataimat is neki átadni. Isten szeretet, aki annak ellenére is szeret engem, amilyen vagyok.

Imádság: Drága Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy megmentettél és szeretsz minket, még akkor is, ha nekünk nehezünkre esik szeretni önmagunkat. Használj minket, mint a te kegyelmed és irgalmad tanúit! Ámen.

Isten kegyelme ingyen adatik.
Janice Quinn (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI TÁPLÁLKOZÁSI ZAVARBAN SZENVED!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek