2015. augusztus 22. szombat

Megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.
Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus. Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.

Fil 3,10-14.

ELŐRE TEKINTENI

Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,13-14)

Önkéntesként dolgozom egy missziós szervezetben, amely egykori bűnelkövetőknek segít a társadalomba való visszailleszkedésben. Ezek az emberek hibát követtek el, megszegték a törvényt és letöltötték büntetésüket a börtönben. Sokan közülük nehezen tudnak túllátni az elkövetett hibákon. Legtöbben hajlamosak vagyunk arra, hogy hibáinkra megbánással, haraggal, szégyennel és szomorúsággal tekintsünk vissza.
A Biblia tele van olyan emberek történeteivel, akik komoly hibákat követtek el. Mózes gyilkos volt. Dávid házasságtörést követett el. Péter megtagadta Jézust, amikor elfogták. Pál pedig üldözte Krisztus követőit. Ahelyett, hogy a múltban elkövetett hibáiknál maradtak volna, ezek az emberek Isten kegyelme által továbbléptek és nagy dolgokat tettek Isten országáért. Történetük arra inspirál, hogy mi is hasonlóan cselekedjünk.
Tanulhatunk a múltban elkövetett hibákból, de az is fontos, hogy a jövőbe tekintsünk. Ha elfogadjuk Krisztust megváltónknak, megtapasztalhatjuk megbocsátását és gyönyörűséget találhatunk az őt szolgáló és dicsőítő életben.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy enyhíted hibáink miatti fájdalmunkat, és szabaddá teszel a te szolgálatodra. Ámen.

Akik elfogadják Krisztust, új kezdetet nyernek.
John Bown (Minesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNBEN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek