2015. szeptember 5. szombat

Jézus mondja: "Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."
"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,24-34.

MÉRTÉKLETES ÉLETMÓD

Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? (Mt 6,26)

Egy szupermarket lassan araszoló sorában álltam, kimerülten támaszkodva a bevásárlókocsimra a pénztár előtt. Pillantásom a kocsi tartalmára esett, magasra felhalmozva egy csomó termékkel, amelyre nem is volt feltétlenül szükségem: chips, édességek, a legújabb magazin, előfőzött készételek.
Megkockáztatom a kijelentést, hogy sokan ettől jóval szerényebben élnek. Mi késztet akkor minket arra, hogy olyan sokat vásároljunk? Egyszerűen csak a gondatlanság, vagy szeretünk felhalmozni? Vagy azt vásároljuk, amire a reklámok szerint szükségünk van?
A Szentírásban Jézus arra tanít, hogy ne aggodalmaskodjunk a napi gondjaink miatt, keressük ehelyett mindenekelőtt Isten országát. Azt hiszem, ha valóban az Isten igazságának keresését tartanánk a középpontban, nem költenénk olyan sokat magunkra. Talán az elköltésre szánt pénzt egy szükségben lévő megsegítésére fordíthatnánk, mintsem saját szekrényünk megtömésére. És ilyenkor megtapasztaljuk majd, hogy amikor adunk, saját életünk is gazdagszik.

Imádság: Urunk, segíts bízni ígéretedben, hogy gondot viselsz rólunk, amikor elhívásod szerint törekszünk élni. Ámen.

Hogyan tisztelem Istent a pénzemmel?
Caryl Moll (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS ELEGENDŐ ÉLELMÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek