2015. szeptember 9. szerda

Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni. Imádkozzatok egyúttal értünk is, hogy Isten nyissa meg előttünk az ige ajtaját, hogy szólhassuk a Krisztus titkát, amely miatt most fogoly is vagyok, hogy azt hirdethessem. Bölcsen viselkedjetek a kívül állók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel. Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.

Kol 4,2-6.

SZENT "SZÜNETEK"

Az imádságban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni. (Kol 4,2)

Gyermekként a gyülekezetben gyakran énekeltük az "imádság édes órájáról"* szóló éneket. De amikor megpróbáltam egy óra hosszat imádkozni, kudarcot vallottam, és sikertelenséget éreztem.
Felnőttként már nem próbálok meg 60 percig imádkozni. Az Istennel töltött rövid idők viszont sokat segítenek. Naponta többször félrevonulok öt-tíz percre, hogy csak az Úrra figyeljek. Ilyenkor olvasom a Csendes Perceket, vagy egy zsoltárt, és figyelek arra, mit mond az Úr általuk. Ezek a "kikapcsolódások" még többet jelentenek, amikor Isten teremtett világát fedezem fel magam körül. Hallgatom a madarak énekét, gyönyörködök a virágok szépségében, és dicsérem Istent ezekért a csodálatos teremtményekért. Ha nyugtalanító gondolatok aggasztanak, megállok egy percre, összeszámolok tíz áldást az életemben, és kifejezem hálámat Isten felé.
A megújulásnak ezek a pillanatai segítenek, hogy minden napot Isten ajándékának tekintsek, és az Isten-dicséretre ösztönözzem magam. Ahogy ezeket a lelkigyakorlatokat végzem, megtapasztalom az Isten Lelkének megújító és éltető érintését.

*William W. Walford, "Sweet Hour of Prayer" 1845.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy ne feledkezzünk meg rólad napi teendőink között. Ámen.

Az imádság szívből jövő vágyakozás, hogy közelebb kerüljünk Istenhez.
Clifford B. Rawley (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, TÚL ELFOGLALTAK AZ IMÁDSÁGHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek