2015. szeptember 13. vasárnap

A hívők egész gyülekezete pedig szívében és lelkében egy volt. Senki sem mondott vagyonából bármit is a magáénak, hanem mindenük közös volt. Az apostolok pedig nagy erővel tettek bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról, és nagy kegyelem volt mindnyájukon. Nem volt közöttük egyetlen szűkölködő sem, mert akiknek földjük vagy házuk volt, eladták azokat, az eladott javak árát pedig elhozták, és letették az apostolok lába elé, azután szétosztották mindenkinek úgy, ahogyan szüksége volt rá.

ApCsel 4,32-35.

BETEGSÉGBEN - EGÉSZSÉGBEN

És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. (1Kor 12,26)

Nekem sohasem kizárólag a fejem fáj vagy a fogam. Ha testem egy tagja fáj, tudom, milyen nehéz a többi tagnak figyelmen kívül hagyni a fájdalmat. Isten úgy alkotta meg a testemet, hogy ha egy adott tag megsérül, akkor a többi rész kompenzálja a sérült részt. Ha megerőltetem a térdemet, hamarosan a csípőm is fájni fog, mert több izomerőt használ a súlyom hordozására, amit máskor a térdem cipel. Másrészről, ha jó érzéssel kelek fel, az azért van, mert testileg is jól vagyok, és az egész testem ünnepel.
Pál apostol szerint így van ez az egyházzal is. Egy bensőséges közösségben, amikor valaki szenved, a többiek is érzik a fájdalmát, és vigasztalást nyújthatnak. Nem mindig szenvedünk, tudunk örülni és ünnepelni is, amikor jó dolgok történnek.
Mindegy, hogy milyen körülmények között vagyunk - örömben vagy bánatban -, mindkét állapoton jobb mások segítségével keresztülmenni. Együtt a fájdalom elviselhetőbb, és az öröm nagyobbnak tűnik. Krisztus egyházának tagjaként elkötelezetten segítek másoknak és velük örülök, akár egészségben, akár betegségben.

Imádság: Jézusunk, hálát adunk neked, hogy úgy alkottad meg az egyházat, mint a testet, ami együttműködik minden helyzetben. Ámen.

Jézus egységre hív bennünket egészségben és betegségben is.
Deanne Ruedemann (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY BETEG ISMERŐSÜNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek