2015. szeptember 14. hétfő

A nyomorultak és a szegények vizet keresnek, de nincs, nyelvük kiszárad a szomjúságtól. De én, az ÚR, meghallgatom őket, én, Izráel Istene, nem hagyom el őket.
A kopár hegyeken folyókat fakasztok, a völgyek mélyén forrásokat, a pusztát bővizű tóvá változtatom és a szomjú földet vizek forrásává.
A pusztában cédrust növesztek meg akácot, mirtuszt és olajfát. A pusztaságba borókafenyőt ültetek, kőrisfát meg ciprust.
Hadd lássák, és hadd tudják meg, vegyék észre, és értsék meg, hogy az ÚR keze vitte ezt végbe, Izráel Szentje teremtette.

Ézs 41,17-20.

A KEGYELEM CSATORNÁI

Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra! (Zsid 12,1-2)

Környékünkön a heves nyári viharok alkalmával nagy mennyiségű eső esik le pillanatok alatt. Házam csatornái fontos szerepet töltenek be az eső elvezetésében. Ha a csatornát a levelek és magok eltömítik, akkor az esővíz nem tud szabadon lefolyni.
Mi is arra hívattunk, hogy Isten szeretetének és kegyelmének "csatornái" legyünk. Mégis, ahogy a házam tetején lévő csatorna, úgy a mi életünk is telítődhet hulladékkal. Amikor ez megtörténik, akkor nem vagyunk képesek hatékonyan átengedni Isten felfrissítő és élet-adó vizét. Ez a hulladék mindannyiunk esetében kicsit másképp néz ki. Talán elfoglalt életünk vagy aggodalmaink, félelmeink emésztik fel gondolatainkat. Talán a megbocsátásra való képtelenségünk, vagy valami, amit a múltunkban nem oldottunk meg. Nálam gyakran a becsvágy és mások elismerésének keresése kerül a középpontba.
Bármi, ami miatt magunkra figyelünk Isten helyett, megakadályoz bennünket, hogy hatékony szolgái legyünk. Amikor rendszeresen kérjük Istent, hogy mutassa meg ezeket az akadályokat, és hagyjuk, hogy segítsen nekünk kitakarítani azokat, akkor Isten kegyelmének csatornái lehetünk.

Imádság: Istenünk, segíts eltávolítani azokat a dolgokat az életünkből, amik megakadályoznak bennünket, hogy lássunk téged és a körülöttünk lévő szükséget. Ámen.

Szeretnék Isten szeretetének csatornája lenni.
Joan Campbell (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM JUTNAK TISZTA VÍZHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek