2015. szeptember 24. csütörtök

A testvéri szeretet legyen maradandó. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok; a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok. Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten. Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Ezért bizakodva mondjuk: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?"

Zsid 13,1-6.

VIGASZTALÓ TÁRS

Maga az Úr megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj! (5Móz 31,8)

A lányom agyrázkódást szenvedett, és két hónapig otthon kellett ápolnom. A végtelennek tűnő napok és éjszakák közepette Isten segített, hogy a gondoskodás lelki ajándékáról tanuljak. A gondozás nem a bátortalanoknak való; teljes jelenlétünket kívánja a gondozott. Egy figyelmes szív meglátja az apró szükségeket. Akit gondozunk, lehet, hogy fél, fájdalmat él át, vagy unatkozik, vagy ezekből többet is megtapasztal egyszerre. A szeretetteljes gondozó jelenléte segít elviselni a gondozottnak a hosszú órákat.
A gondozás útja néha rendkívül kimerítő tud lenni. Tudom, hogy számomra ez volt. De Isten erőt adott és képessé tett arra, hogy gyógyításának része legyek a lányom számára. A saját tapasztalataimon keresztül elkezdtem nagyra értékelni azt a sok gondozót, akik Isten ígéretének jelei: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Ha valamikor odafordulunk a sérültek felé, Isten ígéretét erősítjük meg bennük.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük, hogy te vagy a mi vigasztaló társunk. Erősíts bennünket a te jelenléteddel! Ámen.

A gondoskodás Isten ajándéka.
Beth A. Palm (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A HOSPICE-BAN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek