2015. október 5. hétfő

Eközben pedig azt tartottam becsületesnek, hogy az evangéliumot nem ott hirdettem, ahol Krisztust már ismertté tették, hogy ne idegen alapra építsek, hanem ahogyan meg van írva: "Meglátják őt azok, akiknek még nem hirdették, és akik még nem hallották, azok megértik."
Ez is sokszor akadályozott abban, hogy elmenjek hozzátok. Most pedig, mivel már nincs munkaterület ezeken a vidékeken számomra, és sok éve vágyódom arra, hogy eljussak hozzátok, amikor Hispániába utazom, el is megyek hozzátok. Remélem ugyanis, hogy átutazóban megláthatlak titeket, és ti fogtok engem oda útnak indítani, ha már előbb egy kissé felüdültem nálatok. Most pedig Jeruzsálembe megyek a szentek szolgálatára. Macedónia és Akhája ugyanis jónak látta, hogy gyűjtést rendezzenek a jeruzsálemi szentek szegényeinek. Jónak látták ezt, de tartoznak is vele nekik, mert ha a pogányok részesültek az ő lelki javaikban, akkor tartoznak azzal, hogy anyagiakkal szolgáljanak nekik. Ha tehát ezt elvégeztem, és az eredményt lepecsételve átadtam, a ti segítségetekkel elmegyek Hispániába.

Róm 15,20-28.

B TERV

Sok éve vágyódom arra, hogy eljussak hozzátok, amikor Hispániába utazom... Most pedig Jeruzsálembe megyek a szentek szolgálatára. (Róm 15,23-25)

Sokszor előfordul, hogy meghiúsul az A tervem, és akkor jön a B terv. Az egyetemen "szerény" A tervem volt, hogy kezdetben egy 2000 fős gyülekezet lelkésze leszek, majd onnan haladok egyre feljebb. Aztán a B tervben találtam magam: egy 38 fős vidéki gyülekezetben. De ez volt a legjobb dolog, ami történhetett, mert így a feleségemmel a házasságunk megerősítésére tudtunk koncentrálni. Amikor nyugdíjba mentem, az volt az A tervem, hogy Dél-Oregon erdeiben fogok túrázni. Aztán elkezdett fájni a lábam. B tervként ideiglenes lelkészi munkát kaptam, és bántalmazott gyermekeket képviseltem a bíróságon.
Pál apostol A terve az volt, hogy Hispániában gyülekezetet alapít. De börtönbe került, ahol megírt négy levelet (Ef, Fil, Kol, Filemon), amely által emberek milliói nyertek áldást az évszázadok alatt. Ruth terve az volt, hogy csendesen éldegél jövevénynek számító férjével Moábban. Férje halálakor Izraelbe költözött, Jézus őse lett, hitével és odaadásával milliókat ösztönözve.
Minden embernek vannak tervei, és csalódottak vagyunk, ha ezek a tervek nem valósulnak meg. De megtanultam, hogy bármilyen nagyszerűek is a saját céljaink, Istennek még nagyszerűbb tervei lehetnek, amivel a csalódásunkat örömre fordítja.

Imádság: Urunk, segíts hinnünk, hogy nagyszerűbb terved van számunkra, mint amiről álmodni mernénk. Ámen.

Ma figyelni fogom milyen B tervet hoz Isten elém.
George Nye (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY ELCSÜGGEDT, CSALÓDOTT EMBERÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek