2015. október 7. szerda

Pál, Isten akaratából Krisztus Jézus apostola, és Timóteus, a testvér: Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, és mindazoknak a szenteknek, akik Akhájában vannak: Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól.
Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,1-7.

VIGASZTALÁS KRISZTUSTÓL

Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. (2Kor 1,4)

Tinédzser korom óta súlyos depresszióban szenvedtem, és többször kíséreltem meg öngyilkosságot. Végül drogfüggőség miatt kórházba kerültem, és azt nem hagyhattam el legalább három hónapig. Kétségbeesetten könyörögtem Istenhez: "Uram, saját erőmből nem tudok tenni semmit. Félek azoktól, akik itt vannak. Kérlek, szabadíts meg."
Imáimra a választ a Bibliából kaptam. A 2Kor 1,1-7-et olvasva újra feltárult előttem Jézus szenvedése, amiről a saját szenvedésem miatt megfeledkeztem. Amikor rájöttem, hogy csak a saját bajomra koncentráltam, elkezdtem imádkozni: "Úr Jézus, bocsáss meg! Add, hogy újra érezhessem a te jelenlétedet!" Békességet és bizonyosságot nyertem, hogy Isten a legnagyobb fájdalmaink közepette is velünk van.
Elhatároztam, hogy bármilyen helyzetben is legyek, Krisztus szenvedéseiről nem szabad megfeledkeznem. Kérem Istentől, ha a jövőben hasonló helyzetben lévő emberekkel találkozom, ne vonakodjak segíteni nekik.

Imádság: Urunk, hálásak vagyunk a vigasztalásodért. Vezess minket azokhoz, akiket mi is vigasztalhatunk. Ámen.

Mivel Krisztus szenvedett, meg tud vigasztalni a szenvedésben.
Kaeko Satoru (Chiba, Japán)

IMÁDKOZZUNK A SZENVEDÉLYBETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek