2015. október 13. kedd

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.
Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről,
mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

ISTEN VELÜNK!

Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én az Úr vagyok, a te Istened, Izráelnek Szentje, a te szabadítód! (Ézs 43,2-3)

Ausztrália a messze elnyúló síkságok, a csipkézett hegyláncok, az aszályok és az özönvízszerű esők földje. A mi vidékünk évekig tartó szárazságot élt meg. Majd tavaly nyáron három áradás öntötte el farmunkat három hónap leforgása alatt. Biztonságban voltunk, de körülöttünk mindent víz borított. Jószágot nem veszítettünk el, de elvesztett termésünk anyagi károkat okozott nekünk. A kerítéseket és az utakat elmosta az ár, amely mindenütt romokat hagyott maga után. A helyreállítás hónapokig eltartott.
Szemeim megnyíltak, amikor a mai részt olvastam Ézsaiástól: "Ha vízen kelsz át, én veled vagyok!" (2). Vízen és tűzön kell keresztülmennünk, de Isten megígéri: "Én az Úr vagyok a te szabadítód! Ne félj, mert én veled vagyok!" (3.5). Azért bízhatunk Istenben, mert ő hűséges. Amikor felismerjük, amit Isten tett értünk, nem kell többé attól félnünk, hogy milyen katasztrófa történik a világban. Isten alkotott minket és néven szólított. Isten szeret minket, megment és eltörli vétkeinket. Micsoda kiváltság, hogy egy ilyen hatalmas és kegyelmes Istenhez tartozhatunk!

Imádság: Urunk, szeretünk téged. Amikor nagy vizek és tüzek jönnek, hálásak vagyunk, hogy velünk vagy. Ámen.

Isten mindig velünk van.
Janine Randell (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek