2015. október 18. vasárnap

Az asszony pedig otthagyta korsóját, elment a városba, és szólt az embereknek: "Jöjjetek, lássátok azt az embert, aki megmondott nekem mindent, amit tettem: vajon nem ez-e a Krisztus?" Erre azok elindultak a városból, és kimentek hozzá. Közben kérték őt a tanítványai: "Mester, egyél!" Ő pedig azt mondta nekik: "Nekem van eledelem, amit egyem, amiről ti nem tudtok." A tanítványok erre egymást kérdezték: "Valaki talán hozott neki enni?" Jézus ezt mondta nekik: "Az én eledelem az, hogy teljesítsem annak akaratát, aki elküldött engem, és bevégezzem az ő munkáját. Vajon nem ti magatok mondjátok-e, hogy még négy hónap, és jön az aratás? Íme, mondom nektek: emeljétek fel a szemeteket, és lássátok meg, hogy a mezők már fehérek az aratásra. Az arató jutalmat kap, és begyűjti a termést az örök életre, hogy együtt örüljön a vető és az arató. Mert ebben az esetben igaz a közmondás, hogy: más a vető, és más az arató. Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be." Abból a városból pedig a samáriaiak közül sokan hittek benne az asszony szava miatt, aki így tanúskodott: "Megmondott nekem mindent, amit tettem." Amikor tehát a samáriaiak Jézushoz értek, kérték őt, hogy maradjon náluk. És ott maradt két napig. Az ő szavának sokkal többen hittek, az asszonynak pedig meg is mondták: "Már nem a te beszédedért hiszünk, hanem mert magunk hallottuk és tudjuk, hogy valóban ő a világ üdvözítője."

Jn 4,28-42.

ELUTASÍTHATATLAN AJÁNLAT

A meggyógyított vak így válaszolt: Megmondtam már nektek, de nem hallgattatok rám. Miért akarjátok ismét hallani? Talán ti is a tanítványai akartok lenni? (Jn 9,27)

Az elektromos kütyük nagy rajongója vagyok. Ha felfedezek egy új elektromos eszközt vagy alkalmazást, izgalomba jövök. Mostanában találtam egy ingyenes napirendszervező alkalmazást, amely emlékeztetőket küld a különböző programokról, megkönnyíti a munkáim megtervezését, és segít, hogy összeszedett maradjak. Mondtam a feleségemnek, Bonnienak, hogy ez milyen jó, és letöltöttem az ő tabletjére is. Aztán küldtem E-mailt a gyerekeinknek és sürgettem őket, hogy ők is töltsék le, amilyen gyorsan csak lehet, hiszen másnap már fizetős lesz.
Ez az igyekezet, hogy megosszam a jó hírt a programról, csak szerény megnyilvánulása annak a buzgalomnak, amely feltör bennünk, amikor Krisztust befogadjuk az életünkbe. Micsoda kincset találtunk! Reményteltek vagyunk, szabadok a bűntudattól. Csodálkozni kezdünk, vajon mások is érzik-e a bűn terhét? Olyan felfedezést tettünk, amire - tudjuk - mindenkinek szüksége van. Krisztus megszabadít a bűntől, erőt ad, hogy leküzdjük, és mindennapi kapcsolat lehetőségét kínálja fel Istennel. Egészen másképp értjük a Bibliát, és biztos otthonunk van a mennyben. Ezt a jó hírt tovább akarom adni!

Imádság: Drága Urunk, adj nekünk megújult vágyat, hogy megosszuk másokkal a jó hírt. Ámen.

"Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." (Mk 16,15)
Tom Buice (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK LELKESEDÉSÉRT AZ EVANGÉLIUM HIRDETÉSÉHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek