2015. október 26. hétfő

Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.
A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.

Róm 12,4-12.

NEM FÁRADNAK EL?

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40,31)

Mindenki mondta nekem, hogy Puerto Rico egyik legkiválóbb orvosi egyetemére nem lesz könnyű bekerülni. Bár jó tanuló voltam, és bíztam Istenben, kétségeim támadtak, mikor jelentkeztem. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz a verseny.
Emlékszem a napra, amikor felvettek. Apám átadta nekem a nagy borítékot, benne a levéllel, amely úgy kezdődött: "Gratulálunk". Apámmal sírtunk, és térdre borultunk, hálát adva Istennek. Én leszek az első orvos a családban. Ám így is számos kihívással kellett szembenéznem. Az első évben odáig jutottam, hogy majdnem megbuktam anatómiából. Második év végén el kellett halasztanom a záróvizsgámat a befejezetlen kurzus miatt, ami így a harmadik évem elkezdését késleltette.
E küzdelmek alatt megtanultam teljesen Istenre bízni magam. Most, ahogy elkezdem a harmadik évet, igazán értem, hogy akik az Úrban bíznak, megújul az erejük, és minden új kihíváson felül tudnak emelkedni mint a sasok. A nehézségek ellenére tudok járni és nem elfáradni, mert az Úr mindig mellettem lesz, hogy megvédjen és vezessen.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy velünk vagy minden helyzetben. Vezess minket, és adj nekünk békét! Ámen.

Minden új kihívás megújíthatja az Istenbe vetett bizalmamat.
Dalimar Panell Diáz (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK AZ ORVOSTANHALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek