2018. október 4. csütörtök

Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé.
Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,27-31.

KIAPADHATATLAN ISTENI KÉSZLET

Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. (Ézs 40,28)

Az ország azon részén élek, melyre gyakran csapnak le az észak-keleti viharok. Amikor megjósolják egy ilyen vihar közeledtét, az emberek bespájzolnak a legszükségesebb dolgokból, kenyérből, vízből vagy üzemanyagból. Sokszor olyan sokat vásárolnak, hogy a boltban üresek a polcok, a benzinkúton pedig tábla jelzi, hogy elfogyott az üzemanyag.
Amikor az egyik ilyen viharban ezen gondolkodtam, eszembe jutott, hogy Isten készletei soha nem fogynak ki. Isten szeretete örökkévaló, az ő irgalma és ereje nem apad ki.
Néha alábecsültem Isten erőforrásait. Fiatalabb koromban például nem mertem imádkozni, ha nem tudtam elképzelni, hogy van válasz az imámra. Most már kezdem érteni, hogy nem kell azon töprengenem, hogy az imám mennyire látszik megválaszolhatónak. Nekem csak bíznom kell abban, akinek a szeretete, irgalma, ereje bőséges, és mindig elérhető számomra.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy te hűségesen szeretsz minket. Segíts, hogy az irgalom és megbocsátás ajándékát megosszuk másokkal! Ámen.

Isten szeretete, megbocsátása, irgalma bőséges és ingyen van.
Lin Daniels (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLELMISZER ELADÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek