2018. október 12. péntek

Azután megmutatta nekem az élet vizének folyóját, amely ragyogó, mint a kristály, s az Isten és a Bárány trónusából ered. A város főútjának közepén, a folyó két ága között van az élet fája, amely tizenkétszer hoz termést, minden egyes hónapban megadja termését, és a fa levelei a népek gyógyítására szolgálnak. Nem lesz többé átok a városon, hanem az Isten és a Bárány trónusa lesz benne: szolgái imádják őt, és látni fogják az ő arcát, és az ő neve lesz a homlokukon. Éjszaka sem lesz többé, és nem lesz szükségük lámpásra, sem napvilágra, mert az Úr Isten fénylik fölöttük, és uralkodnak örökkön-örökké.

Jel 22,1-5.

A MENNY IGAZI SZÉPSÉGE

És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. (Jn 14,3)

Az 1980-as években számos alkalommal jártam a Fülöp-szigeteken. Mindig vártam a napi futásomat egy dzsungel mellett vezető úton. Az út a város felől a hegyre nyúlt az egyik legszebb országban, amit valaha láttam. A hatalmas trópusi fák olyanok voltak, mint tornyok, amelyek a menny felé emelkednek. Alkalmanként néhány kedves trópusi virág illatában kocogtam. A távolban feküdt a csillogó tenger. Abban az időben frissen megtért keresztényként gyakran úgy képzeltem, hogy a mennynek valami ilyesminek kell lennie.
Amikor a mennyre gondolunk, gyakran az a pompázatos hely jut eszünkbe, ahol gyöngykapuk és arany utak vannak. Próbáljuk elképzelni, hogy milyen lehet, éppúgy, ahogy én is tettem a dzsungelben futva. A menny biztosan egy dicsőséges hely. Az évek alatt azonban, ahogy olvastam a fenti verset, arra jöttem rá, hogy nem is annyira egy hely, hanem egy személy után vágyódom. A menny azért lesz csodálatos, mert Jézus ott lesz. Vele leszünk, belenézünk a tekintetébe annak, aki véget nem érő szeretettel szeret.

Imádság: Drága Urunk! Segíts elmerengni az örökkévalóságon a mai nap nehézségei ellenére is! Segíts, hogy egyre jobban tükrözzük jelenléted örömét a világban! Ámen.

Az örök élet most kezdődik, és a menny felé mutat.
Dave Caswell (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A FÜLÖP-SZIGETEKI KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek